46

Шоково поскъпване на пелетите с над 50%

Шоково поскъпване на пелетите у нас. Един от най-предпочитаните ресурси за отопление на хиляди български домакинства вече е труднодостъпен, а цените му са се увеличили двойно.

С над 50 процента са се повишили пелетите през последната година. Преди, за да се подсигурим с един тон, сме плащали средно между 350 и 400 лева. За да се снабдим в момента, освен че трябва да чакаме, трябва да платим над 800 лева за тон.

"Цените в момента са два пъти и половина по-високи от миналата година, дължи се на поскъпването на дървесината и тока", заяви в "Денят започва" Мариела Юрукова, собственик на един от най-големите складове за пелети в Разлог.

По думите ѝ има недостиг на работна ръка в много предприятия. Проблем са и търговете за дървесина. Поне 2-3 месеца хората чакат, за да си получат пелетите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
лъжат

лъжат

24.08.2022 | 15:16

като тока, ги изнасят за Гърция, а гърците плащат здраво, затова и цените им литнали!

Отговори
1 0
Маричка

Маричка

24.08.2022 | 15:15

едно време и оядените седесарските гнидари, дето крякахте против бабите с кюнците, вмирисвали ви квартала, на ви сега модерни пелети!

Отговори
1 1
В камината се гонят палави огънчета

В камината се гонят палави огънчета

24.08.2022 | 10:40

Дървата за огрев останаха най-сигурното отопление! Български дърва! Сечени от Български работници дървосекачи! Транспортирани от Български транспортни фирми! В Български печки и камини! (препоръчвам "Прити" и "Бултрон" - перфектни са!) С Български бурии! Това е истината! гаZZпром - ПНХ!!!

Отговори
5 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?