49

Шокиращи думи за побоя над Диана Димитрова

Журналистът Явор Дачков е поредната ни популярна личност, която изрази публично коментар след шокиращите признания на Диана Димитрова в социалните мрежи, че е била пребита преди години от свой колега.

Думите на Дачков предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи.

"Акцията на актрисата Диана Димитрова е политическа и няма нищо общо със справедливостта, насилието и прочие. Това стана ясно от несвързаното ѝ интервю по бТВ, което трябваше да бъде нещо като манифест на новопръкналото се движение me too на родна почва. Понеже актрисата е слаба, основните опорни точки в този манифест бяха издекламирани без контекст и несръчно, което издаде и замисъла.

На въпроса защо сега, жената си каза в прав текст, че е лице на кампания. Преди години Димитрова не е подала жалба в полицията, нито си е извадила медицинско свидетелство, което би било напълно логично с оглед на справедливостта и съдебните процедури. Този случай се вади сега, защото в него има замесено известно име, за да привлече медийното внимание.

И това не е просто буквално подражание на американските ексцесии след Харви Уайнстийн. В последните месеци Европейската комисия и останалите европейски институции отпуснаха огромни средства под претекст за борба с домашното насилие, а всъщност за пропаганда на джендър идеологията.

В последните месеци имаше и нова резолюция на ЕП, която с императивен тон подкани всички европейски страни да приемат Истанбулската конвенция. В речта на новоизбрания председател на ПЕС Стефан Льовен, която произнесе в Берлин преди два месеца, приемането на Истанбулската конвенция от всички страни членки на ЕС бе посочено като основен приоритет.

Очевидно е, че натискът се засилва, а по интензивните публикации в определени медии се вижда, че и парите са започнали да пристигат. Слабата актриса, която са избрали за лице на този натиск, е пионка в големия план и нейните изпълнения трябва да се гледат единствено в тази светлина. Сълзливите истории в медиите са средство за прокарването на съвсем различни от справедливостта цели. А за да има справедливост в конкретния случай, ще трябва да чуем и другата страна. Както и какво е провокирало това отношение.

Това, което съм чул по този казус, е потресаващо и слабата актриса трябва да е доволна, че се е разминала леко (ако ще си говорим с недомлъвки).

Новината за мен тук е, че Истанбулската конвенция се завръща с нова сила, по-агресивно и по-лукаво отпреди, защото ще ни приложат всички отвратителни образци на пошлата американска медийна вулгарност, паразитираща върху късосъединителните емоции на публиката, вманиачено занимавана от същите медии само с долницата на човека и разпалваща най-отвратителните инстинкти без грам критичност към поднесените сюжети и никакъв интерес към истината.

С две думи - няма мърдане. Боя се, че сме заклещени, но се надявам, че здравият български скепсис този път ще се прояви за добро."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
шорошоядската "истина"

шорошоядската "истина"

06.12.2022 | 15:49

аркашката Дида каза: Путин ме преби!

Отговори
1 1
Ива

Ива

06.12.2022 | 10:28

Малко фалшиво актьорско изпълнение ни представи госпожата?! Ти да видиш, тя как чак сега се осмелила да говори. Или си смел и открито заявяваш или като си решил да мълчиш - мълчи си. Напудрена история, фъфлеща в интервюто си, повярвала си излишно актриса и сега по кого сипе плюнки - по себе си. Жалка картина. Аз съм против посегателството над жени, но пък съм категорично против да се разиграват сцени. Добре платена, но лошо изиграна сценка е това.

Отговори
5 5
Истината

Истината

06.12.2022 | 10:27

Все си мислех, че няма по-нечистоплътен в гилдията от Пешо Вольгин, но явно съм грешал.

Отговори
7 2
От цялата си душа мразя насилието

От цялата си душа мразя насилието

06.12.2022 | 10:19

във всяка негова форма, но излиянията на тази актриса ми идват малко нечистоплътно. Майка съм на две, вече пораснали дъщери, но съм солидарна и подкрепям мнението на г-н Явор Дачков.

Отговори
5 6
Влезте му в Гласовете,

Влезте му в Гласовете,

06.12.2022 | 09:58

Освен възхвала на руския далекобоен ракетен героизъм в Украйна и борба с джендърите на прогнилия Запад, най-много нещо престорено православно да намерите. Като за песнопенията на руски войници на фона на сатанинска Украйна. А, и един репортаж, препечатан - “Путин шофира мерцедес по Кримския мост”.

Отговори
8 1
Дачков, Дачко-о-ов, бивший седесарино…

Дачков, Дачко-о-ов, бивший седесарино…

06.12.2022 | 09:44

Продаде се за рубли, продаде си Гласовете, плю си и на професията, и на съвестта. И случаят с актрисата е само повод, целта ти е политическа. Да си бил комунист, да си бил русофил, разбирам. Но твоето е друго. Утре, ако другите ти предложат повече, пак ще се врътнеш.

Отговори
10 4
Луди млади

Луди млади

06.12.2022 | 09:11

Май боя трябва да влезе задължително в програмата за възпитание! Така си върши работата отмах...един як кютек и забравя за всички претенции и мераци да се занимава с тебе! Иначе кой ще се занимава с тебе и ще те кютечи?! Така ,че да би мирно седяло не би чудо видяло! Кой й дава право след като се е мандръсала по табиет после да смята ,че има право над човека и над детето му ..и още по зле да се лигави на работното му място! Бой и е.бан лечение без аналог!

Отговори
6 8
Иван Иванов

Иван Иванов

06.12.2022 | 08:54

Добре са я гримирали. Защо затвореното око не е подуто?

Отговори
6 7
Гласовете ми говорят

Гласовете ми говорят

06.12.2022 | 08:48

Дачко, Дачко...не се излагай като кифладжия!

Отговори
8 5
Батко

Батко

06.12.2022 | 08:45

Яворчо се опитва да се изкара мъжкар, а всички знаем, че дава отзад още от комунистическо :D Ама вече е дърт и не става.

Отговори
5 5

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?