4020

Шофьорите в еуфория и опасни: Mасово превишават скоростта в новооткрития тунел „Железница”

Еуфория настана при откриването на тунел „Железница". Обяснението е ясно – с него пътуването от и за Гърция със сигурност става по-спокойно и по-бързо. С бързането обаче никога не бива да се прекалява, а точно това се оказва, че правят немалко шофьори, които превишават скоростта в тунела, съобщава Нова телевизия. 

Край тунел „Железница" екипът на телевизията отива с автомобилния инструктор Георги Бързаков. Откакто съоръжението е отворено, той редовно преминава с курсисти и винаги в тунела влиза в ролята на изпреварван. Ограничението за скорост от 80 км/ч, което важи за тунелa, непрекъснато се нарушава. Редовно шофьори натискат педала, за да вдигат адреналина. Това винаги крие риск, предупреждава инструкторът. „Когато скоростта е по-висока, винаги пътят се слива като една точка пред нас. Тогава става най-опасно, защото неспазването на дистанция и високата скорост причиняват най-тежките ПТП-та", посочва Бързаков.

В тунела функционират над 100 камери, които засичат скоростта. Така тайно нарушение няма, а изпълненията на онези, които ползват тунела за собствени забавления, се докладват на „Пътна полиция". Редовно от двете страни на съоръжението има и патрулка с камера.

Съвет към шофьорите - наблюдавайте внимателно знаците, преди да влезете в тунела. Чрез интелигентните системи те носят много информация за случващото се вътре и винаги предупреждават, ако някое от платната е затворено.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Ники

Ники

24.02.2024 | 15:43

Нека сложат камери за скорост вътре както е в Австрия,Германия....пък да карат с 300 ако искат после

Отговори
2 0
Юлия

Юлия

24.02.2024 | 16:56

И аз така мисля. Толкова е просто. Камера в тунела и катаджия на изхода. Глоби, глоби и пак глоби. Българинът не разбира от друго. И тогава адреналинът ще е на макс.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?