2374

Шест акта за нарушение получи "Шейново" за разменените бебета

От Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) връчиха днес шест акта за установени нарушения в болница „Шейново“ по случая с разменените бебета. Това потвърди за БТА Фидел Косев, заместник-директор на агенцията. 

Един от актовете е за болницата, а останалите – на физически лица, работещи в „Шейново“, посочи Косев. Актовете са връчени в резултат на нарушенията, които бяха констатирани при проверка на болницата по повод разменените бебета. 

Преди месец от ИАМН съобщиха, че проверката им, извършена в периода 21 декември 2022 г. – 4 януари 2023 г.  в „Шейново“, е констатирала неосъществен достатъчен контрол на различни нива, който е довел до размяната на новородените деца. Проверяващите констатираха нарушения на медицинския стандарт по неонатология, на основните изисквания, на които трябва да отговарят устройството, дейността и вътрешният ред на лечебните заведения за болнична помощ, както и на разпоредбите на Закона за лечебните заведения .

През декември 2022 г. беше установено, че две деца, родени през септември в „Шейново“, са били разменени и при изписването им от болницата не са били дадени на биологичните им майки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Я си спинкам у друга жена Щот тя не ме разпознава

Я си спинкам у друга жена Щот тя не ме разпознава

08.02.2023 | 21:46

И моля предположете като фалира Шейново от глоби кой ша я купи

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?