4020

Шефката на хлебарите: В България няма да има нито един хляб от украинска пшеница

Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева, заяви пред Нова телевизия, че в България няма да има нито един хляб или закуска, произведена от украинска пшеница.

Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, смята тя.

„Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурално определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
 
„Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и въведе социалната мярка - нулево ДДС на хляба", каза още председателят на Националния браншови съюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
33687

33687

17.09.2023 | 11:58

Разпродажба!!! Уникален и компактен видео-рекордер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увеличение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:----- https://marketl.ink/carcam

Отговори
0 2
Спомени

Спомени

17.09.2023 | 11:06

Във времето наТКЗС когато преливаше от кравеферми, овцеферми, птицикомплекси и какволи не години на ред се жънеха не повече от три, четери милиона тона зърно и около по милион и половина отиваше за хляб, тестени изделия, юфка, макарони и други неща за населението а останалата част за изхранване на животните, то затова има статистика, който иска да чете, но друго, тогава добивите бяха от 150 до 350 кг. от декар което 300-350 беше радкост, но пак се връзваше зърнения баланс, сега се отчитат невероятно високи количества от декар и постоянно ни карат да треперим видиш ли няма да има зърно за хляб, очаква се цените да скочат и все постоянен стрес, е и не го ли правят тези същите зърнопроизводители, ами то взе да писва от това свободно пазарно стопанство, всеки си разиграва коня когато иска и както иска, нормално е като има големи добиви цените да падат, погледнете защо намаляват добива на петрол в моменти, ами за да задържът цената, но при нас май намирисва на спекула и извиване на ръцете, хем има много ама продажната цена на зърното все не ни харесва дали някой не бута цялата работа в тази посока нека някой икономист да разясни каква е пазарната логика

Отговори
9 1
Пазарната логика е

Пазарната логика е

17.09.2023 | 11:50

Американското посолство! Превърнаха ни в 51-ия щат на Америка. Сега те ни командорят.

Отговори
8 7
Без заблуди

Без заблуди

17.09.2023 | 15:37

Колкото станахме съветска република, толкова ще сме и американски щат. Много е елементарно - плана Ран Ът продължава. Трябва да останем свободна територия с население колкото да обслужва военните ЧУЖДИ армии на територията. Спомни си от историята - нахлувайки в съюза през 41 година Хитлер има намерение да унищожава местното население. Сега се прави по-финно - просто местните трябва да се принудят сами да се махнат.

Отговори
3 0
ОБЕЩАНО

ОБЕЩАНО

17.09.2023 | 10:28

РАЗЧИТАМЕ НА ВАС!!!! ДАВАЙТЕ С ВАС СМЕ МЕТЛА ЗА ТОВА ГУ.М.НО ИЗ.СРА.НО ОТ БОЙКО КИРО И ПЕЕВСКИ

Отговори
6 9
Депутат

Депутат

17.09.2023 | 10:15

Лъжеш

Отговори
5 6

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?