71

Шефът на авиобаза "Граф Игнатиево: Замирисва ми на чистка в авиациятa

Опасения за подмяна на кадри в бойната авиация изрази ген. Николай Русев, командир на авиобаза "Граф Игнатиево" по bTV. Според него едва ли не има стремеж да бъдат отстранени всички, експлоатирали МиГ-29 и други руски самолети, за да бъдат заменени с хора, които ще боравят само с американски изтребители.

"Замирисва ми на чистка в авиацията. Всички, които са обслужвали руската техника, да бъдат освободени, за да останат тези, които ще експлоатират Ф-16. Това е непристойно поведение. Те могат да продължават с усилията, ние ще ги гледаме отгоре - това е несериозно. Всички могат да се справят с американската техника", каза ген. Николай Русев.

По думите му България има изтребителна авиация с традиции и трябва да я съхрани.

"Ние сме длъжни да ги продължим. Ако някой иска да понесе политическата отговорност, да го направи", категоричен е командирът на "Граф Игнатиево" и уточни, че всеки изтребител е съвместим с Ф-16.

Повод за коментара му е реакцията на политически сили и експерти срещу намерението да купим междинен изтребител, докато пристигнат Ф-16, най-рано след две години. Служебното правителство отправи запитвания към няколко държави, но процедурата е започната още през юни от редовния кабинет. А само преди ден президентът заяви, че ако служебното правителство получи изгодна оферта за покупка на изтребител на лизинг, то проектът за инвестиционен разход ще бъде внесен в парламента, защото само той може да вземе решението.

"Не говорим за "Грипен". Говорим за заместващ изтребител. Нямаме отговор за изтребител Ф-16 втора ръка от САЩ и Израел. Нямаме време да чакаме. Затова са запитани Франция, Италия и Швеция. Отзоваха се Швеция и Франция", добави ген. Русев за това на какъв етап са запитванията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
помнещ

помнещ

17.10.2022 | 00:15

този е от същото *тесто* като другия,зеления чорап в президенството!

Отговори
1 0
А бе генералче

А бе генералче

15.10.2022 | 20:48

Колко шапки пари вземаш, за да НЕ летиш? И колко още хора трябва да погребеш с руските летящи ковчези? Само вредите на БЪЛГАРИЯ с вашата руSSофрезия.

Отговори
3 0
КУБРАТ

КУБРАТ

15.10.2022 | 14:51

НАЙ ЯРОСТНИТЕ ДНЕС /ТА И В МИНАЛОТО/СА ПОТУРНАЦИТЕ, БЛИЗАЧИ НА ГЪЗ..Е. В МИНАЛОТО БЯХА НА ПЪРВА ЛИНИЯ, ДА БЛИЖАТ ОНИЯ НА СЪВЕТКАТА бкп. ДНЕС С УДВОЕНА СТРАСТ БЛИЖАТ ЗАДНИЦИТЕ НА КРАВАРИТЕ И АНГЛОСАКСИТЕ. АКО утре се обърнат нещата помете ..те пак ще са първи, защото ТОВА е ТЕХЕН """ГЕН""" И СТИЛ НА ЖИВОТ...БЛИЗАЧИ. ГЕН РУСЕВ БЪДЕТА ТАКИВА , КАКВИТО ВИ УВАЖАВАМЕ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕТЦИ, ИНЖЕНЕРИ... КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ВЪРТИ. ЕЙ ТИЯ МЕРЗАВЦИ ПЛАТЕНИ И ВЕРБОВАНИ ОТ ЦРУ,... СОРОСОИДИ ЗАТРИХА ИКОНОМИКАТА , АРМИЯ, САМОЛЕТИ И ОРЪЖИЕ ЗА НАД 150МИЛИАРДА долара. АКО ДНЕС НАРОДА СПИ И ГО ДОЯТ, ТО ЛОШАТА КАРМАТА ЗА ЛОШОТИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ СРЕЩУ НАРОДА НИ ОТ ТЯХ НЯМАТ ДАВНОСТ?????

Отговори
3 6
Западняк

Западняк

15.10.2022 | 16:38

“ТО ЛОШАТА КАРМАТА ЗА ЛОШОТИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА…” Научи български, цървул!

Отговори
2 0
МиГ-29

МиГ-29

15.10.2022 | 14:49

Авиацията ни в Граф Игнатиево е в будна кома още от времето на Радев. Поддържа се само заради измисления airpolising, дрън дрън, полза за хората никаква, само високопарни думи. Даже и да ти подарят самолети, трябват ти поне година обучените да се приучат, но то вече няма кой да ги пилотира както трябва за да се носи бойно дежурство. С 200 -300 часа не става. Е може де - взльот посадка. А бе мъката е невероятна.

Отговори
6 0
А видя ли ги

А видя ли ги

15.10.2022 | 13:55

Еф - 16 ? На Трьтльовден ! Американците Сега превьртат парите ! Като Ви харесва !- Нека Ви е вьтре !

Отговори
3 6
е, путинофил нещастен!

е, путинофил нещастен!

15.10.2022 | 14:17

Чемодан - мАсква! ГУЛАГ е място за тебе и такива като тебе!

Отговори
5 1
генерал Наплатанов

генерал Наплатанов

15.10.2022 | 13:48

Време е за пенсия -на МИГ-овете и техните фенове. Старите руски машини са компрометирани и ненадеждни. Новите - видяхме ги в Украйна, още по-зле!

Отговори
8 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?