49

СЕМ вдигна мерника на Петър Волгин, хванаха го в пропаганда

 Съветът за електронни медии  вдигна мерника на водещия в държавното радио Петър Волгин. Аргументът е, че той е прокарвал пропаганда в своето предаване "Политически НЕкоректно" по програма "Хоризонт".

С три гласа "за", един "въздържал се" и един "против" СЕМ взе решение да изпрати доклада за извършено тримесечно наблюдение на предаването и придружаващо писмо до генералния директор на радиото Милен Митев. Мониторингът обхваща тримесечен период от 5 ноември 2022 до 29 януари 2023 г. и е извършен по искане на члена на СЕМ Пролет Велкова, която влезе в регулаторния орган от парламентарната квота като предложение на "Демократична България".

Директорът на дирекция "Мониторинг и анализи" на регулатора Зорница Гюрова представи резултатите от доклада: "Наблюдението регистрира теми, по които натежава критичната позиция, която води до определени нагласи и убеждения в една посока. Това са въпросите с неприемането на еврото, задкулисието в политиката и моралът на политическите субекти в страната ни, казусът за контрол над главния прокурор и съдебната реформа, затварянето на въглищните централи, скандалът "Нексо", както и темата за свободата на словото в медиите. Еднопосочността в разгръщането на коментарите по тези теми създава усещане за пропагандни внушения. В същото време съществува вероятността и тези теми, подобно на горецитирани, да са развити в следващ период".

Коментарите на Волгин за войната в Русия вече предизвикаха протести пред държавното радио с искане за неговото отстраняване.

С пет гласа "за" СЕМ прие и доклад за едномесечно наблюдение на предаването "12+3": Този мониторинг също бе предложен от Велкова. "Наблюдението показва наличие на различни гледни точки по повечето от предложените политически и икономически теми в предаването. Присъстват политически лица, представители на третия сектор и граждански организации, има силно присъствие на експерти в различни области, които предлагат на слушателите палитра от мнения, прогнози и анализи. Изключение правят няколко теми, по които са представени само единични мнения по важни политически и икономически проблеми", се казва в доклада за „12+3“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Волгин е ясен Иде от река Волга във Русия

Волгин е ясен Иде от река Волга във Русия

10.03.2023 | 22:09

А кък ша коментираш чииииииифутското име Сопола му Виси което се вее из медиите Ко бръщолеви Сопола Харесва ли ти А на тия Семкаджии харесва ли им откровението на Сопола Майната му на Християнството Майната ви на вас Сополиви Семкаджии

Отговори
1 2
Сашко Симов

Сашко Симов

10.03.2023 | 21:02

Долу ръцете от съпругата ми!

Отговори
1 2
на Сашо Симов не може един "умен и красив" шорошоядник да му стъпи на

на Сашо Симов не може един "умен и красив" шорошоядник да му стъпи на

10.03.2023 | 21:16

перото, а и да вече е женен тъпако!

Отговори
1 2
Петър Волгин

Петър Волгин

10.03.2023 | 16:41

Как действат шорошоядската сг+ан в Булгаристан от гербави и ДъБъ дебили: първо се появява някакъв полезен идиотин възмутен от моето изказване във Фейсбук за Народния съд и арменеца измислен финансист Хампарцумян, с фейсбук "будни" граждани или дядка с чук при паметника на Съветската армия и после доминираните от шоро_шояди СЕМ и Софийска община взимат "мерки", фашаги!

Отговори
6 5
Волгин, който има и българска фамилия останала от баща му

Волгин, който има и българска фамилия останала от баща му

10.03.2023 | 16:35

и която явно е забравил, може би трябваше да се сети досега, че все пак е българин.

Отговори
4 4
фолгин

фолгин

10.03.2023 | 16:40

Ами всъщност е *георгиев*,но нали знаеш кой се срамува от името си.Но може да се прекръсти и на *днепрогресов*,лошо няма,нали другаря заеков се е прекръстил на *пирински*.дьонмета,сър!

Отговори
7 2
ДъБъ дебили, джендъри и фашаги

ДъБъ дебили, джендъри и фашаги

10.03.2023 | 16:29

пълни помияри!

Отговори
4 7
Дрон

Дрон

10.03.2023 | 16:34

Типичен путъофил , обучен от башПУТЬОФИЛА педър .

Отговори
8 3
охлюв, а теб Холивуд ли те обучи мърльо?

охлюв, а теб Холивуд ли те обучи мърльо?

10.03.2023 | 16:43

пръц!

Отговори
5 5

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?