1939

Седем деца от катастрофиралия автобус бяха транспортирани в Сърбия ВИДЕО

Седем от сръбските деца, пътували в автобуса, който катастрофира снощи на автомагистрала „Тракия“ вече са на родна земя. Малко след 14 часа от УМБАЛ в Стара Загора към ГПУ-Калотина тръгна ескорт 5 линейки с част от децата – малолетни и непълнолетни.

Минути след 17 часа реаномобилите преминаха през ГПУ-Калотина в посока Сърбия, съобщи МВР. Комисар Петър Джигов, началник на граничния пункт, обясни, че още снощи е създадена организация близките да бъдат пропуснати у нас по най-бързия начин, за да бъдат заедно със своите пострадали деца. Със съдействието на ГДНП е създадена организация линейките да бъдат ескортирани и пропуснати по т.нар. свободен коридор.

"Целта ни бе първо да транспортираме най-малките пътници в автобуса. Те бяха предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата по същия начин", уточни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Министърът благодари на екипите на полицията, пожарната и на бърза помощ, които минути след инцидента успяха да пристигнат на място. Те действаха в пълен синхрон за овладяване на ситуацията и за бързото транспортиране на пострадалите, което в такива ситуации има решаващо значение за минимализиране на евентуални тежки травми. Вътрешният министър благодари и на гражданите, станали неволни свидетели на пътнотранспортното произшествие, които също се притекоха на помощ на пострадалите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 19:38

дано ОЦЕЛЕЯТ и се възтановят ДЕЦАТА

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?