46

Съученици на Явор и Ани: Сбирката на класа ни този път ще е на гробищата

Поклонението за Явор и Ани събра стотици на Централните софийски гробища.

Ученици от 35-а гимназия, в която са учили трагично загиналите младежи, казаха, че ще запомнят Ани като най-слънчевото момиче, което са познавали.

„Тъжно е, че сега стават 5 години, откакто завършихме и сбирката на класа ни ще бъде на гробищата“, казаха съучениците на Ани пред bTV. Те настояват законите да се променят и да няма повече загинали на пътя.

На 8 май младежите бяха пометени от 18-годишния Адриан, който минава през столичния бул. „Сливница“ със 100 км в час.  Роднините на почернените семейства на Ани и Явор организират национален протест с близки, приятели и съученици на загиналите.

 Преподавателка от гимназията на загиналите заяви, че институциите не бива повече да допускат да се стига до такива трагедии.

„Искам да се обърна към институциите, защото напоследък сме свидетели как се прехвърля отговорността. Това не бива да се допуска, не бива да се обвинява училището, че нямало часове по пътна безопасност.

Това не е вярно, господа, свършете си работата, предприемете нужните закони, предприемете нужните мерки. Не забравяйте, че и вашите деца сядат на чиновете и вашите деца вървят по тротоарите и пресичат по пешеходните пътеки.

Помислете за децата ни, за бъдещето ни, господата - както ние българските учители мислим за нашите и вашите деца“, каза Петя Кондузова, класен ръководител.

Поклонението за Явор и Ани събра стотици на Централните софийски гробища, а по-късно се проведе националният протест с искане за незабавни мерки срещу войната по пътищата. Той ще започне през сградата Народното събрание, след това шествието ще премине през Орлов мост и ще се спре движението за кратко.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?