46

Сашко отслабнал с 6 кг, докато бил сам в гората

Александър Цветанов, бащата на 12-годишният Александър, който 9 дни бе в неизвестност, проговори за това как се чувства детето, какво прави сега и къде е майка му.

Малкият Сашко е отслабнал 6 кг по време на премеждието. В момента си наваксвал, ядял по 5 „принцеси” и 2-3 порции супа, разказа бащата пред „Телеграф”.

Имаше и психолози, които контактуваха с него в болницата, но в общи линии му е трудно. На него състоянието му е такова – казва една-две думички и по-прости изречения, но не може да обяснява ситуации. Казва ми „гора“, „катерица“, но не може да обясни в по-дълго изречение нещо. Съответно не мога да знам и да кажа с точност, продължи родителят.

Майката на Сашко, която живее в Англия, в момента е в България. Сашко беше намерен в събота, а тя си дойде в сряда на 23 ноември. Готвеше му супи, макарони, идваше в болницата да ни посещава и да му донесе храна, да го види. Не е била постоянно с него, но ни посещава, каза Цветанов.

На въпроса поддържат ли връзка тя и Сашко, той отговори: „Да. Посещава ни и съответно се чуваме по телефона.”.

Попитан за какво мечтае, мъжът заяви: „Аз искам нормален живот. Тази известност нито съм свикнал с нея, нито ми е присъща. Не съм свикнал на това медийно внимание. Искам да си вървим на училище, да си посрещаме Коледа, да си ходим на почивка - да водим нормален живот.”.

Сашко вече е затрупан с подаръци за Коледа от съпричастни българи. „Той вече има много фенове. Имаме 10 торби с подаръци, получавахме и на живо, и по „Еконт“. Каквото му харесва, ще му го купя.”, каза още Цветанов.

Малкият е вдъхновен от Дядо Коледа и баща му по-рано ще вземе елхичка, за да я украсят заедно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Западняк

Западняк

03.12.2022 | 00:00

Марица, колко пъти се е изакал Сашко? Пропуснахте тази важна подробност, която живо ни интересува. Простотия до шия!

Отговори
1 0
как'Сиика

как'Сиика

02.12.2022 | 17:22

Интересно кой е тоя мискинин който не иска да се дава риба на Сашко?

Отговори
1 0
как'Сиика

как'Сиика

02.12.2022 | 16:03

Давайте му и риба да не вземе да затлъстее детето

Отговори
3 4
Мечо Пух

Мечо Пух

02.12.2022 | 15:55

Боцко Тиквата колко ще отслабне сам в гората?

Отговори
8 7

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?