46

Сърдечна недостатъчност погубила спасителя, извадил двете давещи се момичета

Смъртта на спасителя в Слънчев бряг не е настъпила от удавяне, а по-скоро от здравословен проблем, който внезапно е възникнал. Това каза Антон Налбантов – директор на Водноспасителната служба към БЧК, пред "Фокус“. Той уточни обаче, че за това трябва да се произнесат компетентните органи.

Причината за смъртта на 69-годишния спасител, който почина на плажа, е остра сърдечна недостатъчност. Това съобщиха преди минути от съдебната медицина в Бургас.

"Съболезнования и от мен към близките му. За съжаление, изключително неприятен инцидент с фатален край в края на сезона бих казал, който е споходил колегата, след като е изпълнил служебния си дълг и е спасил два човешки живота, е загубил своя.

Не мога да се изкажа по отношение на причините за смъртта му, защото нямаме необходимите първо, компетенция, второ, информация – ще се произнесе съдебната медицина за това по какви причини е постъпила смъртта. Едно е сигурно, че не е удавяне, а е по-скоро здравословен проблем, който внезапно е възникнал“, отбеляза Налбантов.

По думите му, от началото на септември месец, напук на всяка логика, само за 7-8 дни ставаме свидетели на няколко инцидента по морето, посочи Налбантов.

"Всичко е както се казва в главите на туристите, в тяхното поведение. Ако всички демонстрираме, имаме правилно поведение, в смисъл правилно поведение по отношение на безопасността и не нарушаваме базисни правила: да не се влиза след употреба на алкохол, след обилно хранене, при червена флагова сигнализация няма да ги има тези инциденти.

Но има такива туристи, които се "изкушават“ да пробват дали морето не е до колене, и точно в тези дни, в които наистина има или мъртви течения, или пък морето е  бурно, с висок бал на вълнение“, отбеляза още Налбантов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
комунист

комунист

08.09.2022 | 18:16

Чужденките са нагли пияни украинки влизели четири пъти в бурното море въпреки педупрежденията на спасителите. Четири пъти са ги вадили от морето.Вън наглата, нахална и надменна украинска сволач от Балгария! Незабавно изгонване на всички украинци които не спазват нашите правила!

Отговори
4 0
Спасителят

Спасителят

08.09.2022 | 18:15

По думите на негов колега е починал от задушаване от храна която е консумирал преди спасяването,

Отговори
2 0
За какво.  ..

За какво. ..

08.09.2022 | 20:26

За какво говорим-69 годишен е бил!?

Отговори
0 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?