Само в "Марица": 1000 лева за кръвна плазма на черно

Черният пазар на кръв у нас не е новост, всеки от вас сигурно е бил пресрещан от роми пред болници и центрове за преливане с оферта. Той обаче получи нов тласък заради COVID-19.

Репортер на "Марица" забелязва група мъже всеки ден да кибичи на 30-40 метра от входа на една от големите софийски болници, в която има доста заразени. И съответно проблеми. Решава да влезе под прикритието на роднина на заболял от коронавируса.

Мъжете, сред които се открояват двама, очевидно "лейтенанти" на бригадата, веднага го заговарят.

 

- Бате, кръв, нещо имаш ли нужда?

- Ами..Какво предлагате?

- Всичко, какво търсиш?

- Кръвна плазма. За коронавируса. Имате ли?

- Всичко имаме.

- Тя колко струва?

- 1000 лева. 

- 1000 лева за един дарител?

- За един (леко се замисля един от тарторите).

- Благодаря, ще видим.

 

Групата ме изпраща с погледи, а телефонът на тартора звъни. Говори на някакъв език, не бих казал ромски, по-скоро смесица. Групата няма много работа, тъй като през почивните дни рядко минават хора. Но е всеки ден там - от ранно утро. Явно има защо.

 

 

  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Трафик

Трафик

28.12.2020 | 13:50

Как журналистът ви е забелязал нещо пред софийска болница след като нямате репортер в София?

Отговори
3 1
Нали

Нали

28.12.2020 | 11:30

Време е Марица да си понесе наказателната отговорност за публикуване на лъжи и манипулации! Завоалирани с идеята за свобода на словото, евтината организация Марица се използва за въвеждане на хората в заблуждение и повдигане на рейтинга на провалени политици като бившият корумпиран кмет Славчо Атанасов! Време е някой псевдо журналист да отиде в затвора, за да разберете значението на думите свобода на словото и понятието журналистика!

Отговори
4 3
Чорба

Чорба

28.12.2020 | 08:41

Инцебили еврейски неграмотни първом ни съобщават че някой дарявал купувал и прочие апарат за кръвна ПЛАЗМА което както и да го погледнеш не е дарена купувана и прочие КРЪВ а е продукт на дарена купена или изсмукана с далавери КРЪВ преминала през някаква машинария КРЪВ се нарича ПЛАЗМА Но кой ти гледа това Едикой си дарявал продавал ПЛАЗМА Какво излиза според еврейските инцебили Че Едикойси просто има вграден апарат в себе си и вместо кръв дарява продава направо ПЛАЗМА Ами що тогава някой се напъват да даряват продават и пройзвеждат апарати за ПЛАЗМА неграмотни инцебили Във всички нормални хора във вените им тече КРЪВ само във вените на еврейските неграмотни инцебили тече ПЛАЗМА Скоро ще ви текне ПЛАЗМАТА като река инцебили мръсни

Отговори
7 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?