49

Сага без край! 300 хиляди лв. поиска майката, разкрила размяната на бебетата

Договорка с болницата не бе постигната и това наложи внасянето на иск в съда

Адвокатът на майката, първа усъмнила се в размяната на бебетата в "Шейново", Стоян Стойков е внесъл в Софийския градски съд иск срещу АГ болница "Шейново", съобщиха от съда.

Той е на стойност 300 000 лева, а делото ще бъде разпределено на случаен принцип на съдия-докладчик в рамките на днешния ден или утре. 

По закон страната, която предявява иска за обезщетение, се натоварва и с разноските по делото. Размерът на държавната такса, която семейството трябва да плати, е 4% от предявената сума от 300 000 лева. Така ищците трябва да дадат по 12 000 лева държавна такса.

Момиченцата се раждат на 13 септември 2022 г. в АГ болница "Шейново". Едната майка дава живот по естествен път, а другата със секцио, затова и тя получава бебето си на следващия ден. Точно тази майка, представлявана от адвокат Стойков, първа се усъмнява, че това не е нейното дете и иска ДНК експертиза, която се извършва на 8 декември 2022 г. Резултатите излизат на 16 декември 2022 г. и потвърждават нейното предположение. Така на 13 януари т.г. бебетата бяха разменени. 

Няколко дни по-късно адвокат Тодор Мангъров, който представлява другата майка Севда Михайлова, внесе в деловодството на лечебното заведение иск за извънсъдебно споразумение в размер на 300 000 лева. Тогава и адвокат Стойков коментира, че доверениците му се надяват да се постигне договорка с болницата. Това обаче не се случи, след като Съветът на директорите на "Шейново" се запозна със становището на външния консултант, нает специално за случая. Така единственият начин да бъде разрешен казусът с обезщетението за двете семейства остана внасянето на иск в съда. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Фанка

Фанка

01.02.2023 | 20:33

С 300 хил.ша го избела кат Майкъл Джексън.

Отговори
0 0
Габи

Габи

01.02.2023 | 15:33

Дали вината за размяната е само на болницата, или има участие на поне едната от майките?Тази която откри много късно размяната не се показа нито веднъж. Може би има умисъл в тази размяна и то от страна на родителите.

Отговори
4 1
Нещо си се заблудила.Съмнения в бебето,което отглежда,има анонимната

Нещо си се заблудила.Съмнения в бебето,което отглежда,има анонимната

02.02.2023 | 11:15

Майка,която не се показва в медии.Тя подава сигнала.Завеждащата на отделението след проверка на архив и гривнички на бебетата,така открива Севда-другата майка(ромка),с която бяха всички интервюта в медиите и която първоначално бе заявила,че не иска размяна и че бебето си било нейното.Така че нещо не си разбрала казуса.БГ майка е тази(анонимната),открила първа за размяната,при несъответствие на гривничките.

Отговори
1 0
мюмюн

мюмюн

01.02.2023 | 15:18

крадливи адвокатчета са ги подкокоросали!

Отговори
4 0
Габи

Габи

01.02.2023 | 15:16

Тази майка не е ли видяла и разкрила още първият ден, че това не е нейното дете?Защо не се показа нито веднъж преди размяната?Само болницатя ли е виновна или и майките имат вина?Много съмнителни неща трябва да се разследват.

Отговори
3 3
майка

майка

01.02.2023 | 15:34

Не, не е видяла. Раждала е с пълна упойка и е видяла бебето си за първи път на следващият ден, когато вече е било сменено. Докарали са й друго бебе. Първото и единствено бебе, което вижда е чуждото.

Отговори
4 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?