3906

Съдът реши: Тъщата на Пейо - Красимира Трифонова остава в ареста СНИМКИ

Съдът реши: Тъщата на Пейо - Красимира Трифонова остава в ареста

 

Красимира Трифонова, която е обвиняема за убийството на зет си Пейо Пеев, обжалва ареста си на втора инстанция. Бившата служителка на външно министерство обясни, че срещу нея и роднините й действа престъпна организация и дори един от близките й бил нападнат и бит от групата, пише 24 часа.

"Не съм извършила това деяние. Не съм влизала в автомобила. Стриктно спазвам всички закони. Г-н прокурор, искам да ви сезирам", обърна се тя към съда.

Снимка: БГНЕС

"Има заплахи и насилие да отнемат децата ни. Има фалшиви свидетели. Тази организация представлява заплаха и за националната сигурност. С близките ми се свързаха предишни жертва на престъпната група. В нея участват лица, които представляват заплаха за всички нас."

Апелативният съд не уважи молбата й за изменение на мярката й и потвърди решението на Софийски градски съд. Все още имало висок риск от извършване на друго престъпление.

Пред сградата на Съдебната палата в София се бяха събрали протестиращи, които искаха Красимира Трифонова да остане за постоянно в ареста. Сред тях бе и Велико Минков, който води дело за бащинство за едно от децата на Габриела Славова-Пеева. ДНК експертиза потвърди, че Минков е баща на по-малкото дете на Габриела, но делото беше отложено на 14 май в съда в Бургас. 

 

Снимка: 24 часа

В края на април Габриела Славова-Пеева, която е другата обвинена за убийството на Пейо Пеев, бе освободена под домашен арест. 

Пейо Пеев беше открит в автомобил в гориста местност в района на Витоша на 19 януари.

Снимка: 24 часа

В хода на разследването стана ясно, че Габриела и майка ѝ са го удушили, след което са направили опит да прикрият следите си като опожарят автомобила.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?