Саботаж с отпуски изненада новата власт

Тих саботаж изненада новото служебно правителство още при встъпването във власт, научи "Марица". Вълна от заявления за отпуски или пуснати болнични има в редица ключови администрации и държавни агенции през последните дни. В няколко ведомства отиващите си министри на ГЕРБ са разписвали ударно по 2-3 седмици ваканция на свои подопечни.  

Най-голям наплив от почиващи имало в Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите, където в дълъг отпуск е излязла и самата шефка на данъчните Галя Димитрова. Освен нея още няколко ключови началници на дирекции в НАП също от вчера не са в офисите си.

Подобна била ситуацията и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Управляваното доскоро от Петя Аврамова ведомство попадна във фокуса на общественото внимание през последната седмица заради изслушването на директорите на АПИ и фирма „Автомагистрали“ в парламентарната комисия, която проверяваше за злоупотреби на предишната власт. 

Като основна причина за масовите отпуски се сочат слуховете за драстична чистка, която служебното министерство готви по високите етажа в почти всички агенции и държавни структури. За момента напрежението остава само в столицата и не стига до регионалните подразделения. В провинцията обаче на тръни са областните управители и полицейските шефове, които всяко ново правителство обичайно сменя. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Генералисимус

Генералисимус

14.05.2021 | 09:58

Много правилно. Товзи служебен кабинет е старият служебен кабинет. Нека си спомним донесе хаос. А, сега генералите на фигуранта носят още по-лоши неща за държавата.

Отговори
9 10
Прецедент

Прецедент

14.05.2021 | 11:14

Абсолютно съм съгласен, служебния кабинет беше най-голямата възможна глупост, която можеше да ни се случи. Сега онова леке дето ходи с високо вдигнат юмрук и говори много, но не казва нищо ще има пълна власт да си натвори пакостите. Лошото е, че накрая целия народ ще му сърбаме попарата, а тя още от сега горчи. Като смените цялата администрация в рамките на 3 дни или една седмица как очаквате да има плавна приемственост на новия кабинет и респективно администрацията му? При все, че срока на управление на тоя кабинет е и без това кратък това ли ще му е основната цел - подмяната на едни хора с други хора. И тук идва въпроса фатмака на коя партия е верен? Защото новите назначения ще са изцяло под неговата команда или най-малко с негово одобрение, което респективно прави БСП новата административна партия с хора навсякъде или направо с цели структури под нейно ръководство. За това ли гласува народа? За задкулисно управление на БСП(които са партия от тъй нареченото статукво). Ако това е промяната от тези избори значи сме си го натаковали два ката.

Отговори
4 2
Крум

Крум

14.05.2021 | 11:14

Тенев, нямаш ли служебни задължения в "Западен", бе моето момче?

Отговори
0 3
Deutsch

Deutsch

14.05.2021 | 09:58

Добре, хора. Кой мислете, че гласува за ГЕРБ винаги през тези години? Най-големия работодател в България е държавната администрация. И сега какво - заменяне едни зависими с други зависими. Ако се искаше промяна на статуквото, щеше да се гласува закон за държавния служител като в Германия, Франция, Канада.. хората да могат спокойно без страх да си правят кариера и да гласуват за който искат, а не както сега да имат работно място само когато правят услуги на хората на деня.. от там иде корупцията..

Отговори
3 1
новите партизани

новите партизани

14.05.2021 | 08:49

Партизаните налагат народната власт!

Отговори
14 7
ГРОБ  ....БКП

ГРОБ ....БКП

14.05.2021 | 08:08

Типично комунистически партизански похват Спомням си как когато вкарвахме първия демократично избран кмет в нашата община в първия му работен ден как като мишоци се криеха в кабинетите си останалите по незнайни причини тук таме общински служители Над 90 процента стария кмет беше пуснал в отпуска или се бяха уредили с болнични Тука става въпрос за назначени кадри на Партията ГРОБ Каква е разликата в реакцията им от онези комунистически отрепки който се криеха като мишоци от новоизбраните им административни ръководители правейки се на болни и отпускари шиканирайки нова власт и управление Със същата комунистическа наглост и безочие се срещна и Правителството на Иван Костов Отпускари Болни и блокаж и шиканиране и блокиране на работата на Държавната администрация Иван Костов ги уволняваше Съда нацвъкан с комунисти му ги връщаше ще не ще да ги храни А те го бойкотираха с работата си или като просто не работеха Като с това си поведение да остане впечатление у редовия избирател и данъкоплатец че нищо ново няма под Слънцето Никаква промяна Никаква нова власт Айде пак да си поговорим за лустрация или да навлезем в темата за бетонирания държавен служител или административен такъв с едни подзаконови административни актове и разпоредби с който те лавират в съда Ха правете нов бардак със стари брантий

Отговори
19 4
Янек

Янек

14.05.2021 | 08:00

Мамка ви мръсна, Гробаджии!

Отговори
17 13
Тихо, тихо !

Тихо, тихо !

14.05.2021 | 23:45

Л у д и т е да мълчат!!!

Отговори
1 0
Страх

Страх

14.05.2021 | 07:45

Лозе пази...

Отговори
21 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?