1553

Руското посолство: Не сме откъртили мивките на сградата в Русе

Руското посолство коментира съобщенията на българските медии за щети по сградата в Русе, където се е помещавало Генералното консулство на Русия. Хората на Митрофанова посочиха, че сградата е предадена на българските власти без забележки още през лятото на 2022 г, съобщиха дипломатите на Путин.

"Сградата, в която се намираше нашето генерално консулство в Русе, беше предадена на градската администрация през лятото на 2022 г. Съответните актове, подписани от двете страни, не съдържаха никакви забележки относно състоянието на помещенията. Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол. Съответните български служби отговарят за състоянието на сградата и въпросите за това трябва да се отправят към тях".

По-рано българските медии, позовавайки се на "специална комисия, посетила сградата на 16 януари", съобщиха, че тя е претърпяла "огромни щети", включително са били премахнати дори крановете на умивалниците в сградата.

На 28 юни 2022 г. българското правителство реши да експулсира от страната 70 руски дипломати и представители на техническия персонал на дипломатическите агенции на Русия, включително генералните ѝ консули във Варна и Русе, след сигнал от националните служби за сигурност за възможен шпионаж от въпросните лица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
33 коментара
ясно

ясно

20.01.2024 | 13:42

соpocoидно ,тролскo виене от комунистическите отрочета.

Отговори
0 0
ясно

ясно

20.01.2024 | 11:06

Бе трбвало руската империя и съветската империя да нямант нищо облщо с реската федерация.Но щом Путн ностоява че са едно и също би трябва да ги съдим за невърнатия влог на България в банката на СИВ в Москва , за щетите причинени от чернобилската катастрофа за избитите след 9 септември 50 хиляди българи от техните окупационни части. отделон за откраднатите и невърнати български архиви , кражбата на мощите на Потриарх Евтимий идруги низброими рски кражби и разбойничества

Отговори
6 0
656

656

20.01.2024 | 10:08

Евроатлантическият слугинаж в бг колонията удари дъното за пореден път

Отговори
5 7
Бате Гойко

Бате Гойко

20.01.2024 | 11:35

Виждам евроатлантически убеждения, а слугинажа се извършва от празни чугунени кратуни!

Отговори
2 3
Бате Гойко

Бате Гойко

20.01.2024 | 07:47

Ама вие и Украйна никога не сте нападали…

Отговори
8 4
Властта в България е пълна със сорocoидни хора

Властта в България е пълна със сорocoидни хора

20.01.2024 | 07:31

Соросоид е човек, който е получил или продължава да получава съществена подкрепа от структурите на „Отворено общество“. Соросоидите в България са много и - което е по-важното - те са на властови позиции. Структурите на властта в България са наситени със соросоидни хора. Може да се каже, че „Отворено общество“ е акушерката, която бабува при раждането на новия български елит. - Как бяха подбирани хора за „Отворено общество“? - По т. нар. номенклатурен принцип. Всеки от управляващите органи на БКП имаше своя номенклатура, списък от от хора от политбюро, от секретариата на ЦК на БКП и на окръжните комитети. Цялата тази номенклатура бе взета в списъчен състав от „Отворено общество“. И критерият за привличане към „Отворено общество“ бе произходът. Колкото по-висок партиен произход имаш, толкова по-големи са ти шансовете. И затова сега основните кадри на „Отворено общество“ са деца на членове на секретариата, на ЦК на БКП, на окръжни комитети на партията. Не се избираха например осъдени за антикомунизъм. Един човек, който бе лежал 7 години по политически причини, ми разказваше как след като го освободили, като дошло новото време, отишъл при американския посланик да иска виза за Америка. Те му казали - ти ще стоиш тук. В този момент излязъл щастлив, защото му било обещана виза, синът на Любомир Левчев.

Отговори
8 9
За нас е важно

За нас е важно

20.01.2024 | 07:25

кога българските комунисти /глобалисти/ ,които ни управляват като сopocoиди ,ще ги разкарат от държавната баница.

Отговори
7 3
Давoския комунизъм и глобализъм си отива

Давoския комунизъм и глобализъм си отива

20.01.2024 | 07:19

Аржентинският президент предупреди от Давос за опасностите от социализма."Основните лидери на западния свят за съжаление изоставиха идеята за свобода през последните години в полза на различни версии на това, което наричаме колективизъм" – идеи, които "водят неумолимо към социализъм и следователно към бедност", обяви той от трибуната.Милей, който е сравняван с бившия американски президент Доналд Тръмп заради невъздържаните си позиции и стил, не се поколеба да осъди "радикалния феминизъм" и "кървавата програма за абортите", по думите му, "вредни идеи, които са пуснали корени в нашите общества". За Аржентина той изложи своя "модел, основан на основните принципи на либертарианството: защита на живота, свободата и собствеността". Милей призова бизнесмените и предприемачите: "Не се оставяйте да бъдете заплашвани от паразити, които живеят единствено на гърба на държавата" и "не се поддавайте на настъплението на държавата, която не е решение, а проблем". "Вие сте герои" и "можете да разчитате на Аржентина като на ваш безусловен съюзник", каза още той, преди да завърши речта си с думите: "Да живее свободата, дявол да го вземе!".

Отговори
7 3
Много сте се активирали

Много сте се активирали

20.01.2024 | 07:10

платените тролове. Но не забравяйте, че България е малка страна и дето се вика всички се познаваме. Нещо не виждам около мен да има толкова злоба и омраза към Русия. Напротив, болшинството хора обичат и са признателни на Русия и руския народ, че са ни освободили от петвековното турско робство. Ще ви питам кой ще ни освободи от сегашното робство, когато загробят държавата ни.

Отговори
7 9
активен

активен

20.01.2024 | 13:42

Много сте се активирали троловете на *маричките* в защита на световния убиец Русия,но рано или късно ще ви потърсим сметка!Каквото повикало - такова се обадило!

Отговори
0 0
Аспарух

Аспарух

20.01.2024 | 02:19

Час по-скоро всички комунисти трябва да се изселят от Бучългария!

Отговори
10 10
И да останете само продажните

И да останете само продажните

20.01.2024 | 06:57

ДАЛАВЕРАДЖИИ, за да унищожите окончателно Родината ни.

Отговори
5 7
rtytry

rtytry

20.01.2024 | 01:36

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички----- https://da.gd/menbio

Отговори
1 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?