Руски моряци бедстват в Бургас, 9 месеца без заплати

Руски моряци гладуват в бургаската корабостроителница. Екипажът на кораба „Садърн пърл НЗ" вече девет месеца е в морския ни град без заплати. Корабът, плаващ под флага на Панама, акостира за ремонт в пристанище Бургас през март. През юли ремонтът приключи, но собственикът на „Садърн пърл Ен Зед" не плати на корабостроителницата дължимата сума, заради което властите задържаха кораба, съобщи Пьотр Осичански, инспектор от Международната федерация на транспортните работници (МФТР).

Само за ремонта собственикът на кораба дължи около 750 хиляди долара, съобщи управителят на бургаската корабостроителница Димитър Кимрянов. Той добави, че се опитват да помагат на екипажа с каквото могат. Моряците обаче са оставени без заплати от девет месеца. Привършили са и провизиите и лекарствата си преди няколко дни. На борда на кораба има 11 моряци и една жена, която е готвач. Людмила Загоруй разказа, че няма вече никакви продукти, за да нахрани 11 мъже.

Няколко души от екипажа са получили еднократно финансова помощ от семействата си от Русия и с тези пари били купени продукти за всички, но и те свършили.

В момента корабът е на кея в корабостроителницата.

 Бедстващият руски екипаж е изпратил писмо с апел за помощ до МФТР.    Руските моряци молят федерацията да им окаже съдействие, за да се върнат във Владивосток, както и да им бъдат изплатени заплатите. Моряците няма да напускат кораба, докато не получат възнагражденията си, каза капитанът на „Садърн пърл НЗ" Сергей Осипенко. Според него дължимите пари на екипажа са около 150 хиляди долара.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?