4020

Румен Радев: Трети март е знак за нашия дълг да не забравяме никога цената на свободата

Трети март е знак за нашия дълг да не забравяме никога цената на свободата, да бъдем признателни за всяка протегната приятелска ръка и за всяка саможертва в името на нашата свобода. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си по време на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март, който се състоя в Централния военен клуб в София, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В хилядолетната ни история свободата никога не е идвала даром и винаги е струвала скъпо, посочи Радев. Затова  българите развяват своето национално знаме като символ на гордост, на единение и самочувствие. По думите на държавния глава дори, когато вятърът свободно развява нашите цветове високо над нас, ние не забравяме, че е имало времена, когато бащината ни земя е била лишена от държавност, от свои национални символи и от място редом с другите суверенните европейски народи. 

Ние не сме забравили, че пътят към Сан Стефано бе осветен от саможертвата на поколения български просветители, възрожденци и революционери. Че огънят на Руско-турската освободителна война погълна десетки хиляди достойни синове на братски народи. Че без подкрепата на общественици, интелектуалци, на най-светлите умове от онова време – Юго, Достоевски, Гладстон, Макгахан и без те да изразят своята силна подкрепа за българската кауза, нашата съдба днес щеше да бъде по-различна“, посочи Румен Радев.

Президентът изрази увереност, че с общи усилия, с отдадеността на цялата нация, с подкрепата и помощта на нашите приятели и партньори, ще продължим да градим бъдеща България, която да бъде достойна за славната история, на която сме наследници, информира още прессекретариатът.

В нашето тревожно време, когато се помитат граници и оръжията все повече заглушават разума, всички ние, българските политици, трябва да бдим над суверенитета на родината, каза вчера Радев в словото си на тържествената проверка (заря) на площад „Народно събрание“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Суета на суетите

Суета на суетите

04.03.2024 | 11:27

Постоянно говори за СУВЕРИТЕТА на Крим

Отговори
4 1
Прости хора сте рубладжиите,

Прости хора сте рубладжиите,

04.03.2024 | 09:30

добре, че не ти дават никаква, щото руски агент, главнокомандващ армията по време на война...

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?