2374

Румен Радев: Търсят се най-леките и гъвкави COVID мерки, които да дават свобода на всички

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и  икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването.

„Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки.

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност.

„До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“,  каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
21 коментара
Драган

Драган

21.10.2021 | 14:36

Доказахте че сте некадърни и работите само за лична изгода крайно време е да изчезнете от политиката.

Отговори
1 0
управление

управление

21.10.2021 | 07:54

Това не са "гъвкави мерки"! Това са никакви мерки! Пандемия не се овладява с политически целесъобразности! Щом не можете да управлявате ефективно в полза на обществото - да дойдат други! Нямам предвид кликата на ГЕРБ ли ДПС!

Отговори
2 2
Съединението

Съединението

20.10.2021 | 21:41

Европа трябва да се раздели с илюзиите и да изгради ново единство, което няма да посяга на собственото наследство на народите и да убива нашата душа. Единство обединило нашите противопложности без да ги унищожава. Няма да мислим еднакво, няма да чустваме еднакво, а ще се взаимодопълваме, ще се обогатяваме едви други, Егоистичното съобщество достигна своя край, не себеутвръгдаване а общност, където всеки има място, задължения, и получава сила, радост, смисъл

Отговори
4 2
Ауууу колко

Ауууу колко

21.10.2021 | 01:22

Луди хора има . Майкооооо . Марш да търсиш психиатрична помощ .

Отговори
1 1
Социално поведение

Социално поведение

20.10.2021 | 21:05

Оправдания с ЕС могат да разсмиват в детската градина. за години в Европа не видях ток да спира често с часове, щом някому му кефне, ни вода. Няма профилактики, няма планови ремонти, прсто законът ги задължава да са прецизни, а не безотговорни. България не е бащиния на местен Наполеон, ни територия за демократичен интервенционизъм с намеса във вътрешните работи под предлог защита на чужди ценности. Суверена страна сме и Отечество

Отговори
8 0
Браво

Браво

21.10.2021 | 01:24

Браво. Добре , че Левски не е жив да чуе кви болни хора има . И да ги пита , за това ли се е жертвал ?

Отговори
0 3
Радев Збогом

Радев Збогом

20.10.2021 | 20:44

Това политическо самоубийство ще фигурира в учебниците по политология не само в България, а и в света. И една друга гледна точка: Изстреляха в космоса "Възраждане". Ясно е, че изборът на 14 ноември ще е ЗА и ПРОТИВ ваксинацията, т.е. ЗА или ПРОТИВ ДЕМОКРАЦИЯТА

Отговори
16 2
Збогом

Збогом

21.10.2021 | 10:06

Помак, няма агенция, която да не дава подеба на Радев с много. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
2 1
Роско

Роско

20.10.2021 | 20:40

Нали нямаше вирус, бе - к.ретен?! Народът помни ли изакването му на 3 март 2020 на връх Шипка? Няма такова ч.учело като Зеленият потник!!! Господ да пази България от такива о.лигофрени, като него и кликата крадци, които стоят и неистово искат да ни оглозгат !

Отговори
11 4
Фигуранта да пита

Фигуранта да пита

20.10.2021 | 20:38

Простакеса какви мерки да вземе-двамата са си лика-прилика....

Отговори
7 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

20.10.2021 | 20:24

ОСТАВКА!!!!

Отговори
12 3
Коки

Коки

20.10.2021 | 20:19

Хахах пилота обърна баницата, до вчера твърдеше, че не трябва да се затваря нищо, а сега се търсят леки затваряния и най леките затваряния са да принудят народа да се ваксинира. Което не е лошо, но просто е закъсняло. Поредното нещо в което се провалиха комунистите!

Отговори
15 1
Жаки

Жаки

20.10.2021 | 20:16

Пилота бърже да си подава оставка и с първия самолет към Русия.

Отговори
13 3
Пловдивчанин

Пловдивчанин

20.10.2021 | 20:25

Самолета е за Америка!

Отговори
9 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?