4020

Румен Радев: Скоро ще проличи дали Северна Македония ще иска да върви по пътя на Европа

"Очаквам предстоящата кампания за избори в Европейския парламент да бъде съдържателна". Това обяви президентът Румен Радев.

"Нека всеки, който претендира да представя България в Европейския парламент да заяви ясни позиции как ще представлява страната", допълни той.

"Моята позиция по отношение на Република Северна Македония винаги е била ясна и открита. Крайно време е новият президент да заработи за европейската перспектива за страната. Но може и да тръгнат в друга посока. Важно е да има зачитане на правата на българите в Македония", отбеляза още той.

"Скоро ще проличи дали Северна Македония ще иска да върви по пътя на Европа". 

"Днес е ден на почит към малкото останали български ветерани, участници във Втората световна война, към хилядите българи, участвали в тази война, към хилядите дали живота си за победата над нацизма. Благодарение на тяхната саможертва се откри пътя към днешна мирна и обединена Европа. В Деня на Европа нека си пожелаем Европейски съюз, който още по-активно се ангажира и допринася още по-ефективно за развитието на държавите членки", каза президентът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?