Румен Овчаров: Не е възможна промяна в партията без промяна на върха

Много се надявах, че този конгрес ще бъде друг, че това ще бъде един конгрес, в който ние ще влезем по един начин и ще излезем по друг - с нова политика, с нови лица, каза Румен Овчаров пред делегатите на 47-ия конгрес на БСП в столицата. Ако бяхме разбрали, че политическите оценки се дават на избори, а политическата отговорност се носи в първо лице единствено число, това нямаше да се случи, каза още Овчаров. Не е възможна промяна в партията без промяна на върха, допълни той.

Успяхме да докажем, че сме партия на реалностите, на възможностите, идеологична партия, показахме способността да правим политика, да потвърдим поговорката, че не е важно какъв цвят е котката, а да лови мишки.

Румен Овчаров не играе в никакви лични игри, не прави никакви компоти, не е член на никакво лоби. Подадох си оставката като председател на Градската организация на БСП, защото тя има нужда от отпушване. Поемам своята отговорност. Когато подадох оставка в правителството, в частен разговор Станишев ми каза, че вярва в невинността ми, но общественият натиск е голям.  Сега и аз казвам, че вярвам в него, но общественият натиск го има, каза още Румен Овчаров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?