46

Росица Кирова захапа Слави заради "Няма не искам, няма недей"

Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Това написа в своя фейсбук профил заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова по повод изказването на Слави Трифонов, свързано с нея.

Повод за написаните думи е въпросът на Слави Трифонов защо зам.-председателите на Народното събрание Росица Кирилова и Никола Минчев все още не са подали оставките си, както направи вече бившият депутат Вежди Рашидов заради скандалните си изказвания, свързани с жените, жертви на насилие.

"Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей…" - тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени, написа още Кирова.

Тя припомни, че години след това Слави Трифонов добавя в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но според нея именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

"Може би откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма - "няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей", заяви тя в своя пост.

Кирова допълни, че "няма да задълбава в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в "агресивно животно“, след като е открил секса в юношеска възраст".

"Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение. За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои "общественици" и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира. Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани", посочва в позицията си Росица Кирова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Росо,не се оправдавай!Всички те видяхме на въпросния ден колко нагло и

Росо,не се оправдавай!Всички те видяхме на въпросния ден колко нагло и

10.08.2023 | 20:50

Поръчково водеше цялото НС.И как се наложи,въпреки че е неконституционно да я гласувате тая глупост с 60 дни веднага и на второ четене в същото събрание,за да няма време и възможност за поправки,внесени предложения и дебати!!А най-наглото ви изпълнение беше роя цирк с включения микрофон на Вежди Рашидов.За много големи играчи се мислите,подлизурковци,но народът ви видя колко и какво струвате-подкупни мишки.И ти и Минчев сте за оставки,друг е въпроса,че нямате и грам чест и достойнство да си ги подадете,както направи г-н Рашидов.Но който копае гроб другиму,сам пада в него.Мошеници!!!

Отговори
7 3
пловдив

пловдив

11.08.2023 | 15:07

така ли бе, тъпоъгълник

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?