4020

Росен Желязков: Ще отидем на избори, ако на някой не му издържат нервите

Председателят на Народното събрание Росен Желязков призова управляващото мнозинство – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС, да не се срамуват от това, че са в коалиция. 

"Докато това мнозинство подкрепя кабинета, дотогава ще имаме коалиционно управление", заяви той пред bTV.

Ако на някой не му издържат нервите, много вероятно е да отидем на избори. Това е въпрос на политическа мъдрост, политически разум и разговор за бъдещето на страната. Има важни предизвикателства пред нас. Всеки ден се сменят участниците със слаби нерви. Важното е да се спазват договорките и да бъдат принципни решенията, които се взимат, а партньорите да отстояват думата си“, подчерта той.

Думата „криза“ значи възможност. Във всеки един момент трябва да търсим възможностите за решения, които са в полза на хората. Дори изчистването на взаимоотношенията и създаването на механизъм за определянето на избираеми органи и регулатори е крачка напред.

Гласуването на Конституцията и приемането на Бюджет 2024 – това е най-важното до края на годината. Важно е какво ще се отсее в резултат на обществените обсъждания и какво ще се предложи между първо и второ четене на текстовете. Бюджетът също между първо и второ четене ще бъде значително променен. Ще говорим дали ми харесва в момента, в който видим предложенията“, добави Желязков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?