4020

Росен Желязков: Чрез предсрочния вот ПП-ДБ предотвратиха "свободното си падане"

След изборите трябва да има правителство с ясен политически мандат и отговорност. Ако ще е коалиционно - според тежестта на партньорите, с ясно коалиционно споразумение за четиригодишен мандат, заяви пред БНТ бившият председател на парламента Росен Желязков.

Според него не трябва да има повече експерименти като ротационни правителства и модели, които са плод на тежък и необоснован политически компромис.

По думите му ГЕРБ не са тези, които са предизвикали изборите и попита къде са някои от знаковите лица на ПП-ДБ като Тодор Тагарев, които станаха причина за конфликти в сглобката. Според Желязков чрез предсрочните избори ПП-ДБ предотвратяват "свободното си падане".

"Единствената им платформа беше колко зъл е ГЕРБ. То не бяха чували, Борисов ядеше хора. А хората очакат реални доходи, решения на проблемите си".

Решението Желязков да води листи и за националния, и за европейския парламент е политическо, и след изборите партията му ще реши дали той да остане в България или да отиде в Брюксел.

"Моите предпочитания са да бъда в България, но това няма никакво значение. Ако партията реши друго, аз ще се съобразя с него".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Марина

Марина

14.05.2024 | 15:48

ПП-ДБ падат от една година и то стремглаво

Отговори
0 0
123

123

09.05.2024 | 10:14

За ПП не знам, но Вие паднахте доста зрелищно от поста. Като нарушавате конституцията и като изпълнявате поръчки на пр.сти фуражки така е .

Отговори
1 3
О,неее!ПП-мошениците доста зрелищно се напънаха да дуят “мускули” в по

О,неее!ПП-мошениците доста зрелищно се напънаха да дуят “мускули” в по

09.05.2024 | 12:27

В последния пленарен ден,удобно насъскали “Възраждане” и другите в коалиционно натискане на бутоните,та да махнат Росен Желязков и да изрият дупка в морето с тоя си безмислен жест,като така или иначе парламента се ръководи от зам-председателя-Росица Кирова!!И още по-смешното и жалкото е,че ПП-простоид’иотите се гордеят с тоя безсмислен факт на злоба и отчаяние.Колко сте нещастни и злобни само!!!Ха,ха,хаа!

Отговори
2 0
Г-н Желязков,с вас сме и ще ви подкрепим в политическите ви решения.

Г-н Желязков,с вас сме и ще ви подкрепим в политическите ви решения.

09.05.2024 | 10:06

Успех,ползотворност,бистър ум и мъдрост в предстоящите ви дела!Спорни дни в кампанията!

Отговори
4 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?