Рокадите в Гранична полиция Свиленград

Рокадите в Гранична полиция Свиленград няма да свършат със смяната на досегашния шеф Николай Чилингиров, който бе пенсиониран преди седмица, научи "Хасковска Марица". Източници, близки до службата, разкриха, че чистката продължава. На мушката са двама офицери от ГКПП Капитан Андреево, четирима други служители с по-нисък ранг отново от КПП-то, няколко души от "Зелена граница" и началникът на отдел "Човешки ресурси"  Емил Пулев. Той се очаква да бъде първият уволнен след Чилингиров.

Вероятно още тази седмица Пулев ще получи предизвестието си. Причина за това според запознати е кадровата политика, водена при граничните ченгета в Свиленград. Както преди време писахме, в ГПУ-то пенсионираха накуп една дузина гранични служители. Основен мотив за този ход бе "свиване на разходите". В унисон с това обаче на тяхно място, само няколко месеца по-късно, се появиха нови лица.

По този начин МВР не успя да свие щата, а и изплати по 20 работни заплати на принудително пенсионираните служители. Смята се, че това е един от мотивите, довели до отстраняването на началника на РГС Елхово Стоян Стоянов и подчинения му в Свиленград Николай Чилингиров.

В същото време стана ясно, че в.и. длъжността - началник на ГПУ Свиленград, Стойчо Димитров ще запази поста си поне до януари, когато трябва да стартира процедурата по избор на нов ръководител на звеното.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
граничен полицай

граничен полицай

10.05.2014 | 00:12

то итозина ЧР вГП бургас ебил много хрисим но затези 10-15 год.откакто е той казват потарпевши на колко хора есъсипал професионалното израстванеиколко човешки съдби е решил.всичко е обштествена тайнано с осигурил гръб в ГДГП.така че не го жалете ПУЛЕВштом толква се задържал знае как да се откупи.

Отговори
0 0
бивш граничар

бивш граничар

09.05.2014 | 23:54

ТО ТЕЗИмотиви за свиване на разходите са като тези които бяха много шумни 15 процента съкрашение в стуктурите наМВР.много шум за ништо.някаде из ОДна МВР по пенсионираха някой други и толкоз.при нас вГП не са пипнали никой заради ситуацията на БТГпечелят и от тези които са на ЕС.

Отговори
0 0
граничар

граничар

19.01.2011 | 18:04

Обръщам се към екипа на в к Хасковска марица когато пишат нещо да си подбират добре източниците на информация защото в случая с Е Пулев станахте за насмешка от негова страна драги ми много не познаващи корупционния стил на този на пръв поглед хрисим ,човек,

Отговори
0 0
сс

сс

28.08.2010 | 13:55

който е вземал ще си стой зящото има с какно д саи плаща. А Пулев е вземал и в момента дава на когото трябва. Ако случаино не знаеш иди и виж коъ упрвлявлявя зеленчукавята борса в агрл любмиец, нищо че не е тяхна , но коъ и е собственика. Аи Е Хубаво да помислим откого учители по ФВ станаха експерти по чЧР в МВР

Отговори
0 0
Мария Петрова

Мария Петрова

15.02.2010 | 16:57

Бате Бойко ,вземи бинокъла! Че погледни към онова китно село Капитан Андрешково ,където се белее голямата сграда на местното училище.Палави и весели тичали децата в двора му а между тях се движила Директорката Г-жа Тумбачева с големия си корем.Току –що беше въвела нова дисциплина ,което било напаст Божия за работещите там учители ама нали били дисциплинирани и иноватори научили се и на това. Който може да носи по 2 чашки е наш човек ,който не може е некъдърник и отхвърлен от достолепното погалване с ръка от Директорката. Г-жа Тумбачева имала огромен апетит,изяждала и изпивала всичко,което стояло насреща ứ.И за да не бъдат изядени,горките учители и лелки,започнали да носят пакети с храна и шишета с питиета. Така всеки ден се намирали поводи...Г-жа Тумбачева всеки ден издавала нови и нови разпоредби,къде къде по интересни.Така г-ца Вироглавова трябвало да почерпи на Ивановден-за да не бъде изядена главата и.Г-жа Мълчанкова на Бабин ден за да и се чуе думата от наздравицата.И така всеки бил реализиран във вътрешния правилник написан от Г-жа Тумбачева.Една припка и прави справките до инспектората,друга пише плана за Гражданска отбрана,трета прави програмата ...и така за всякоя госпожа по 1-2 задължения допълнителна работа за да се облекчи работния ден на Директорката за да не изяде някого. Когато била доволна г-жа Тумбачева била много добра и към децата.И децата знаели това и когато виждали зачервените и бузи ,питали-„Госпожо аз в кой клас съм днес ,в пети или в шести””В шести в шести,ти снощи си изпи биричката и винцето,затова порасна с една година.”А и децата ,като Директорката си много обичали биричката-нали са нейни възпитаници.Тези които неможели да се справят с алкохола Директорката пропъждала в градското училище. Един ден нямало празненство,тогава изгладнялата Г-жа Тумбачева изяла 6 радиатора свалени от парното на училището,които и до ден днешен никой незнае,че ги няма.По същия начин били изадени преди това от нея и цялата посуда на закрития стол,всички машини от работилницата на вече закритата работилница-струг,тезгях,фреза,няма ги вече.Апетита разстял с яденето защото никой не се опитвал да я спре-нека си яде, да няма шум в селото. Никой не виждал как тумбака на г-жа тумбачева растял от корупция ,лъжи и кражби. Мили хора отворете очите си,за да не се спука тумбака на г-жа Тумбачева и да изпръска духовността и честността, за която се борят ,да наложат бедните преподаватели там. От оцелелите

Отговори
0 0
граничар

граничар

26.11.2009 | 13:55

вече мина месец а емо пулев си кротува защото си е платил достатъчно много както навремето на него плащахме много ама много пари и много хора та така пргнозата не се сбъдна защото историята е много дълга за изясняване и да я оставим за друг път ,,,,,,,,

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?