71

Рокади в "Булгаргаз": Деница Златева е новият директор, смениха шефовете, назначени от ПП

От назначените по времето на правителството на Кирил Петков остава председателят на борда Иван Топчийски

 

"Булгаргаз" и със сменено ръководство. За нов изпълнителен директор е избрана Деница Златева, бивш вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков, съобщи БНТ.

Освен нея са назначени още трима души в борда на газовата компания. Иван Тупчийски обаче запазва поста си на председател на съвета на директорите. Към момента смяната не е вписана в съда и все още не е валидна. 

В борда на директорите на газовата компания са сменени четирима. От назначените по времето на правителството на Кирил Петков остава председателят на борда Иван Топчийски.

Освободени са изпълнителният директор Людмил Йоцов, и още трима - Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов.

Новоназначените от БЕХ, освен Златева, са Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов. 

Източници от енергетиката заявиха, че смяната на Йоцов е и заради прочутата му реплика, че при спиране на доставките били помислили, че "Газпром" с шегува. 

 
Деница Златева е родена на 16 юли 1975 г. в град София. Завършва специалност „Корпоративен мениджмънт“. През 2008 – 2009 г. е началник кабинета на заместник министър-председателя по въпросите на еврофондовете Меглена Плугчиева. От 2009 до 2013 г. е депутат в европейския парламент, след което е депутат в 42 то Народно събрание от БСП. През август 2012 година е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените.

Между 2009 и 2017 г. е международен секретар на БСП. От 27 януари 2017 г. е служебен заместник министър-председател в правителството на Огнян Герджиков, отговарящ за подготовката на българското председателство на ЕС.

На парламентарните избори през 2013 година е избрана за народен представител от листата на Коалиция за България за 25 МИР София.

Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Владее английски, немски, руски и испански език.

Златева е била на работа в "Булгаргаз" до април тази година, до влизането на новите мениджъри. Завеждала е човешките ресурси,  за това е отговаряла в продължение на година и половина. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 04:45

БУЛГАР ГАЗ КЕВР НЕК са кораво сърдечни капиталисти и мутро мафийоти

Отговори
3 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 04:42

назначават си калинки полушковци

Отговори
3 0
руzzия, враг номер едно на България

руzzия, враг номер едно на България

16.08.2022 | 22:23

Ето последователността на загробването на България. Първо, чрез манипулации, платени кречетала и хибридни атаки се натъкмява никого неизвестният и очевидно зависим Радев за президент. Следва мръсна кампания подета от същият този царвул Радев и дестабилизиране умишлено на политическата система и груба намеса в работата на независимите институции и инсталиране на машинното гласуване. И тук следва интересното! Куклите на конци на Радев, Петков и Василев спират напълно работещ и защитен от ЕС договор с руснаците и назначават за посредници същите тези руснаци и започват да смучат 30 процента надценка на тройно повишената цена на газа, резултат около два милиарда в джоба на руснаците. И това не е всичко, сега заради неправомерното спиране на договора отново ще платим на същите тези руснаци още един милиард. Станаха три милиарда. При разликата на бензина и дизела и там руснаците прибраха още един милиард и цоцането продължава. Чрез банката за развитие беше раздаден още един милиард необезбечени кредити на кухи фирми. С останалите четири милиарда се плащат незаслужени високи заплати на верни служители и се дават стотинки на пенсионерите. Ето ви къде отиде 9 милиардният дълг изтеглен от Руме Радев чрез неговата кукла Асен Василев. Когато народа започне да умира от глад, Радев ще се изнесе в Дубай. Ето защо, когато Гешев го подгони (явно е знаел за какво става дума) размаха юмрука, но в същото време се задействаха и всички клетки на руската подривна машина и диверсията им работи на пълни обороти дори и сега. Назрява врмето да се очистим от тази зараза.

Отговори
5 5
Вълкът

Вълкът

16.08.2022 | 22:32

Забрави Гемкорп! Все още меморандумът е засекретен, но се говори за още един милиард ще отиде при руснаците като неустойки за прекратяването му (кога го подписаха, кога го прекратиха и хоп клауза за един милиард) ! Прав си, време е да се появи българският Пиночет! Не е нужно да "танцуват" на стадиона, но спокойно цялата руска пасмина и най вече българските русороби може да бъде натоварена на ферибота да се прочисти държавата от тези идиоти!

Отговори
6 3
Анализатор

Анализатор

16.08.2022 | 22:18

Тази каквото е пипнала и го е съсипвала!

Отговори
8 1
Въртът Сучат Само Денафикация ги оправя и три метра под земята

Въртът Сучат Само Денафикация ги оправя и три метра под земята

16.08.2022 | 22:05

Въртът Сучат все на чифутка ще ни набучат Тя е толкова Българка и Деница колкото баба ми е трамвай Чифутка отвсякъде щом е била дясна бърна от кликаториума на Чифута Герджиков Подмяната Продължава

Отговори
4 3
Браво

Браво

16.08.2022 | 22:01

Още черевенушки!

Отговори
8 1
Котарака

Котарака

16.08.2022 | 21:29

Искам Деница Сачева има повече килограми

Отговори
3 5
Разгеле

Разгеле

16.08.2022 | 21:20

Доживяхме да ги сменят политическите назначения на ПП.

Отговори
6 6
Вълкът

Вълкът

16.08.2022 | 21:59

Не ги сменят ........ ограбването на България върви по план ..... след като Румен Радев бъде свален ще излезне истината за ограбените МИЛИАРДИ и тогава ще ти падне шапката .....

Отговори
8 1
Вълкът

Вълкът

16.08.2022 | 21:10

козината си мени ......

Отговори
10 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?