Ревизоро се прави на генерал Мутафчийски, разрешава вода и слънце

Вече никой не иска да подписва от страх, признава министърът на екологията

В шоу превърна гостуването в Нова телевизия министърът на екологията Емил Димитров, известен като Ревизоро. Той спря да говори на водещите  точно на въпрос за умрялата риба във Варна и се обърна към оператор в студиото, очевидно от Перник. "Питайте ме за водата! Разрешавам водата в Перник. Разрешавам слънце, дъжд", вкара хумор в студиото министърът, имитирайки явно генерал Мутафчийски.

Иначе къде на майтап, къде сериозно, Ревизоро заяви, че спира достъпа на всякакви бизнесмени и кметове до министерството. Той сподели, че след арестите на министър Нено Димов и заместника му Красимир Живков вече никой не смее да подпише каквото и да е. "Най-добре да го закрият това министерство. Детската ми мечта не е била да бъда министър. Да решават депутатите, да слагат по-добър от мен. Просто приех поста, за да може коалицията да завърши мандата", каза Ревизоро.

"Не мога да коментирам ареста на заместник-министъра на околната среда и водите. Аз помогнах за всичко, което поиска от мен прокуратурата вчера”. Това заяви министър Емил Димитров в студиото на „Здравей, България”.

„В Министерството аз имам правото да уволнявам, а не заместник-министърът. Уволненията се извършат от мен и на регионалните структури - директорите. Техният състав обаче се уволнява по места от директорите”, добави министърът на околната среда и водите. 

„Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, миналата година, която се е справяла слабо с дейността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща”, коментира още Димитров. 

Той каза още, че при него не е идвал никой, за да се оплаче, че срещу него е упражнен натиск от страна на зам.-министър Живков „Не виждам как може да притиснеш някого, защото нещата минават през няколко човека. Още повече, че нотификациите са от чужбина”, категоричен беше ресорният министър.

На въпрос дали има създадени условия да не се проверява и да се гори или третира нещо, което е забранено, той отговори така: „Аз платих от джоба си един център, който да наблюдава вноса в България".

Емил Димитров посочи, че се среща периодично с Иван Гешев и разговарят. „Големите притеснения са, че след като за 40 дни успяхме да овладеем границите, успяхме да се разберем с бизнеса, който внася отпадъци – легално през чужбина, това да става през пристанищата, с влакове и под контрол. Разбрахме се и ако бъде внесен отпадък с фалшиви документи – къде ще попадне”, каза той.

Министърът на околната среда и водите подчерта, че е създадена стройна схема – заводите, които са горили отпадъци, вече няма да го правят. „Оставили сме циментовите заводи само на три места, където да контролираме. Имаме редица усилия”, заключи Емил Димитров.

Ареста на заместник-министъра му звучал неприятно. Добави, че е заел поста при подобна акция, в която изведоха предшественика му Нено Димов. „Аз отивам, за да изкарам мандата на коалицията. Не съм искал това място. Ако има по-достоен – веднага да идва”, повтори Ревизоро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?