2374

Решено: Министрите на работа само със зелен сертификат

Заповедта на министър-председателя Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица. Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влиза в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%. 

В сградата на Министерския съвет се допускат само лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване, удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2. Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта изследване по метода на полимеразна верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено чрез валиден документ. 

Валиден документ за ваксинация, валиден документ за преболедуване и валиден документ за изследване са документите по смисъла на т. II от Заповед РД-01-973 от 26 ноември 2021 г. на министъра на здравеопазването. 

Посочените условия за допуск до сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и относно граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията. Изключение от заповедта са и лицата под 18-годишна възраст.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Вервайте ми

Вервайте ми

10.02.2022 | 16:06

Българският Трюдо дъл няма да съ премести да живее на някое секретно място от съображения за сигурност Чифутския му инатлък и наглото му поведение все повече и повече изпъкват Чифута Трюдо който със същия чифутски инатлък се гаври със Канадците сега се крие като мишок от хората който участват в Похода на свободата Макарон със неговия чифутски инатлък и наглост че щял да дразни Французите нежелаещи да се бодат с чифутското ГМО пък вече е политически труп А Кирчо чифутски за пореден път гази Конституцията ни Българска и пройзтичащите от нея граждански права А вица че той бил против Гейшеф и Гейшеф му имал зъб си остава просто виц Защото ако имаше и грам истина в това Гейшефци такъв обвинителен акт биха му спретнали само за декларацията пълна със лъжи относно гражданството му А да затвориш за достъп Публични Държавни сгради и институций на Български граждани който не искат да се боцкат със чифутското ГМО е поредното погазване на Конституцията за което Гешефтурата отново ще си замълчи Вервайте ми

Отговори
0 0
Тея чифутски подлоги копаят дъното

Тея чифутски подлоги копаят дъното

10.02.2022 | 13:39

Другата седмица ограниченията ще останат само в канада и България.

Отговори
6 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?