71

Разследват мегаизмама за 4 млн. лева: Моллов и Джабаров от "Глобал маркетс" на съд

Бизнесмените Йордан Моллов, Кирил Джабаров и още 6 души отиват на съд за финансови измами, казаха на брифинг от Специализираната прокуратура. Те бяха арестувани миналата година. заблуждавайки хора, че имат лиценз за инвестиционни посредници заблудили 19 души да им поверят парите си. Щетата е за 4 млн. лв.


Моллов и Джабаро имат познания като инвестиционни посредници. Управлявали са търговското дружество "Глобал маркет", което е било с отнет лиценз от КФН. Въпреки това двамата продължили да търсят пари от наивници. Създали голяма мрежа от фирми на постанвени лица. Чрез служители в дружествата се обаждали по телефона на случайни граждани с предложение да им поверят парите си за управление. След като лицата, на които са се обадили са се съгласили, им се предлагали договори. Заблуждавали ги, че имат лицензи от КФН, пише "24 часа".

След като подписвали договорите превеждали пари по банковите сметки на контролираните от Моллов и Джабаров фирми. След това сумите са прехвърляни на други и са теглени на каса. Обезпечени са 2 млн. лв. по банкови сметки на измамниците. Запорирани са техни имоти.
Четирима прокурори са работили по случая. 81 са разпитаните свидетели.

Има и второ разследване по случая - за прането на пари, какот и за други измами. След установяването на всички факти прокуратурата ще прецени дали да предаде на съд и други.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ернст Кречмер

Ернст Кречмер

18.01.2022 | 12:13

10 (десет) години строг тъмничен - само за физиономиите.

Отговори
6 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?