2374

Разследват кражба на самолета, пробил въздушното ни пространство ВИДЕО

Продължава огледът на самолета, който проби въздушното пространство на няколко страни от НАТО и кацна у нас. Свалят се натривки. Окръжната прокуратура в Търговище разследва кражба на летателна машина. 

Самолетът е 6-местен. Произведен е през 1962 г. Последната му регистрация е от 2009-а. След това е дерегистриран. Бил е добре поддържан. Машината лети на бензин и със скорост, не по-висока от 300 км в час. Летял е много ниско, което според запознати означава, че пилотът е опитен.

“Това е бил международен полет. За него е необходимо да се излети от международно летище и да се кацне на друго международно летище. В България има 5 такива: в Горна Оряховица, София, Варна, Бургас и Пловдив. Законен полет от чужбина може да се осъществи, само ако машината кацне на едно от тези летища”, обясни в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS  Венцислав Петров. Той е пилот с над 600-700 часа нальот с подобен самолет.

Той говори за предполетната подготовка и попълването на полетния план, в който се посочват мястото на излитане и кацане, пътната линия, броят пътници и наличното гориво на борда.

Причината откритият у нас самолет да няма летателен план все още се проверява. Целта на пътуването засега остава неизвестна.

По неофициална информация на борда е имало двама души. Намерена е и камера. Тя е била поставена на покрива на самолета със SIM карта, в която са се съхранявали файлове. Такива камери се поставят, за да проследяват полетите, разкрил неофициално един от следователите на място.

Засега се знае със сигурност само, че самолетът е излетял от Литва. Преминал е през Унгария, Сърбия, Румъния и е стигнал до България. У нас бе намерен изоставен на старо летище в търговищкото село Буховци.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Дядо Благо

Дядо Благо

10.06.2022 | 14:30

По времето на Горбачов един млад германец /Руст/ прелетя цялата европейска част на СССР, без да бъде засечен от ПВО. Тогава се разхвърчаха едни генералски фуражки- не ти е работа! Ако питате мен -сега тук трябва да стане същото! Стига сме хрантутили търтеи с лампази!

Отговори
1 0
Самолет

Самолет

10.06.2022 | 12:31

Сега трябва да се замислим колко сме въф форма и до колко бихме се справили със по сериозни неща, иначе армия имаме.

Отговори
1 0
Крадци има всякакви...

Крадци има всякакви...

10.06.2022 | 11:47

Крадци има всякакви... Едните крадат земя и зърно (руските бандити в Украйна), други крадат коне, трети - самолети...Съдба.

Отговори
2 1
Хипотезата

Хипотезата

10.06.2022 | 11:12

Шойгу проверява как ще реагират защитите на НАТО!

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?