Разследват хирурзи за смърт

Масов отвод на прокурори по случая, викат обвинител от Харманли

Лекари от хасковската хирургия са разследвани от полицията и прокуратурата заради немарливо изпълнение на служебните си задължения, довело до смъртта на 52-годишна жена, научи „Хасковска Марица". За случая пред наш репортер потвърди наблюдаващият обвинител по разследването Георги Гешев.

Жената умира през декември 2008 г. На 18-и същия месец органите на реда са образували дело срещу неизвестен извършител. Със заповед на главния прокурор Борис Велчев срокът на разследването е удължаван два пъти, а сега предстои даването на нови 2 месеца, за да се реши какво точно да бъде обвинението.

В края на миналата година хасковлийката постъпила в хирургичното отделение със силни болки в корема. Докторите й назначили медикаментозно лечение и след няколко дни била изписана. У дома обаче състоянието й рязко се влошило. Наложило се спешно да бъде хоспитализирана в София. Във ВМА хирурзите опитали да спасят живота й, като направили няколко операции. Въпреки това обаче тя починала.

По делото била назначена експертиза, която категорично сочела, че медиците в Хасково са допуснали фатална грешка. Прокурорът е назначил нова експертиза, защото смята, че заключението на първата е доста общо. Нещата трябва да се прецизират и тогава да се реши какво обвинение да се повдига, каза Георги Гешев. Той посочи, че всички лекари от хирургията са били разпитани като свидетели. Според запознати след приключване на разследването, на съд вероятно ще отидат трима доктори.

Обвинителят Георги Гешев е командирован от Харманли в Хасково, защото тук всички служители с червена тога са си направили отвод, казаха от ведомството.

Завеждащият отделението в МБАЛ Хасково д-р Живко Атанасов заяви, че колегите му нямат вина. Той обясни, че жената е постъпила в болницата с диагноза панкреатит. При такова заболяване лечението започва медикаментозно, на по-късен етап може да се наложи оперативна намеса, каза още той.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?