Разпродават болница заради фелдшер

7000 лв. за консумативи за ин витро оплождане е похарчила болницата в Симеоновград, където повече от 20 години изобщо няма АГ отделение. Консумативите са закупени от столичната фирма "Марвена". Скандалния факт потвърди  кметицата на града Милена Рангелова. Още 20 000 лв. дълг е натрупала болницата, когато доскорошната управителка д-р Иванка Дончева изтеглила кредит без знанието на общината - собственик на лечебното заведение. В момента по думите на Рангелова сумата, която трябва да бъде връщана, е набъбнала на около 40 000 лв.

Миналата седмица пък скандално бе разпродадена апаратура на болница, за да бъде обезщетен уволнен преди повече от 10 години фелдшер. За това алармираха здравни работници от града. На 19 октомври на търг в Хасково съдия-изпълнител е продал оборудване на затвореното преди 3 години здравно заведение. Близо 400 000 лв. субсидии е наляла общината в болницата за последните 3 години от съществуването й. От 2006 г. насам обаче срещу лечебното заведение се водят няколко дела за неразплатени задължения. Отскоро призовките и изпълнителните листове идват в общината, каза пред "Хасковска Марица" М. Рангелова.

Тя заяви, че не знае защо в продължение на години никой от болницата не е сигнализирал за проблема. По думите на Рангелова, бившата управителка д-р Дончева е обявена за издирване и се предполага, че е в чужбина. От пресцентъра на полицията се ангажираха днес да проверят информацията относно статута на лекарката. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?