49

Разкриха самоличността на загиналия при взрива на цистерна в Русе

Работникът, загинал при взрива на цистерната по-рано днес, е бил 50-годишен, с дългогодишен опит. Цистерната е трябвало да зареди смазочни масла, когато по неясни засега причини се е запалила. Минути по-късно е последвал взрив.

Първи са реагирали служителите от завода, които са се опитали да овладеят огъня, а от пожарната светкавично са изпратили четири екипа, които са угасили горящата цистерна.

При инцидента е пострадал още един малък камион, който е трябвало да зарежда в завода, а собственикът му се е спасил като по чудо.

На място пристигнаха представители на всички отговорни институции – кметът на Русе Пенчо Милков, директорът на ОДМВР-Русе ст. комисар Явор Димитров, директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова, началникът на Първа пожарна гл. инспектор Веселин Марков и др., за да се запознаят с обстановката и обстоятелствата, предаде "Русе Медиа".

Горяла е предната част на цистерната, но разследването ще установи какво точно се е случило. Зареждано е с минерално масло по първоначална информация, обясни гл. инспектор Веселин Марков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Като бял ден

Като бял ден

24.11.2022 | 17:32

Всеки работник е запознат с нормите за безопасност. Но не може всеки по всяко време да бъде следен. Ако работника не държи на здравето си, никой не може да го спре. Не е виновен нито собственик, нито контролни органи! Вината в случая е персонална.

Отговори
1 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

24.11.2022 | 15:33

Не стана ясно-Къде не се спазват предписанията за Пожарна безопасност?

Отговори
0 1
Емил Стефанов

Емил Стефанов

24.11.2022 | 14:11

Пенчо, Пенчо, ако мислеше за въздуха на Русе нямаше да пускаш предприятия с отровно производство...

Отговори
4 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?