1553

Разбраха се! Земеделците вдигат блокадите

Имахме поредната среща със зърнопроизводителите и екипите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Срещата отново беше съдържателна и задълбочена. Смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да се подпише. Това заяви премиерът акад. Николай Денков след срещата със земеделските производители.

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите също потвърди, че се е постигнало съгласие между протестиращи и правителство.

“Имаме разбирателство по трите вида точки по декларацията, която бяхме представили предварително. Спираме ефективните протестни действия. Ще се изготви текст на споразумение между нас и министър-председателя, който да бъде разписан”, каза той.

Премиерът увери, че средствата за бранша няма да окажат влияние върху други сектори. “Средствата се осигуряват от бюджетите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Не се изисква да се вземат средства от други сектори”, посочи Денков.

Той уточни, че част от дискусията е била, че най-малките производители с до 300 хектара няма да има нужда да доказват загуби, а по-големите ще трябва да го правят със справка.

Денков коментира, че спрямо площта, която имат най-много ще получават малките, а най-малко най-големите производители.

Земеделският министър Кирил Вътев посочи: “Чрез преструктуриране на бюджета на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“ се повтаря същото като миналата година. Никой няма да бъде ощетен”, увери той.

За следващата година обмисляме такава програма, така че земеделските производители да получават парите тогава, когато им трябват, каза земеделският министър и поясни, че за съжаление това няма как да се случи тази година. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пловдив

Пловдив

09.02.2024 | 20:52

Хахахах хахаха Хахахах в къщи е най добре .

Отговори
3 0
На пук на пропагандата

На пук на пропагандата

09.02.2024 | 20:14

Най голямата новина, тези дни, която нашите медии няма да отразят е голям американски журналист взе 2 часово интервю от Путин и се излъчва по Туитър (на Илън Мъск). Вече са санкционирани.

Отговори
2 11
Ало ало

Ало ало

09.02.2024 | 20:29

Напротив, проглушиха ни ушите с тази "новина"!

Отговори
12 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?