46

Рашков потвърди за полицайка, свързана със Семерджиев. Обявяват война на рецидивистите на пътя

Започва мащабна акция срещу шофьорите, които са под въздействие на наркотични вещества

Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират след употреба на наркотици. На всички, които имат агресивно поведение на пътя. Започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействието на наркотични вещества. Трагедията се дължи именно на това. Много от тези рецидивисти, които нарочно не спазват правилата, са част от тъмната страна на обществото и имат чувство за безнаказаност. Никой не трябва да е над закона. Това съобщи на пресконференция премиерът в оставка Кирил Петков, който се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, главния секретар на МВР Петър Тодоров и началника на столичната "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев.

От своя страна министър Рашков добави, че от сутринта тече заседание в МВР във връзка с катастрофата, причинена от Георги Семерджиев. 

"Ако има достатъчно данни и за съпричастна дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме съмнение, че са били неглижирани в една или друга степен. И дали в резултат, ако така се установи, някой не е съпричинил косвено този резултат. Имам предвид някои факти, които безспорно ще бъдат предмет на доказване в НСлС, но които вече са ни известни в МВР. Те са свързани с миналото на Семерджиев", каза още той. 

„За нас е известно присъствието на жена по време на произшествието. Тя е служител на Столичната дирекция на МВР. Тя има отношения със Семерджиев. В автомобила са открити атрибути, които се ползват само от полицаи. Всеки момент ще получа сведения от една свидетелка, която може да потвърди този факт“, заяви Рашков.

По думите на вътрешния министър, Георги Семерджиев е имал възможност, като му е отнета книжката, да се яви на изпит и да я получи отново. Но не го е направил.

"След проверка получихме данни, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този български гражданин подобен документ. Той се е представял именно с такова свидетелство за правоуправление пред българските пътни полицаи. Сега то е в МВР, тъй като е било отнето", каза още Бойко Рашков. 

Вътрешният министър коментира, че днес е издал заповед до Инспектората на МВР да предприеме незабавни мерки по отношение на всички десетки случаи, при които Георги Семерджиев е бил спиран за проверка като шофьор и да се провери какво отношение е било взето. 

"Ще повторя, в няколко от случаите имаме събрани материали и изпратени до прокуратурата за шофиране без свидетелство за управление. И тези материали са върнати от обвинението с указание да се наложат глоби", допълни Рашков. 

Той призова и всички граждани да подават сигнали до МВР, ако станат свидетели на рисково и агресивно шофиране.

"В днешния ден сме определили само началото на тази специализирана акция. Не сме сложили крайна дата. И тя ще продължи, докато не преценим, че трябва да я преустановим. Резултатите ще ни подскажат кога да сложим край. Ние се принуждаваме да предприемем такива драстични мерки, като си даваме сметка, че можем да затрудним някои граждани, които нямат нищо общо с използването на наркотични и други упойващи вещества", отговори на въпрос за продължителността на операцията срещу рецидивистите на пътя Бойко Рашков. 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
17 коментара
Батко

Батко

07.07.2022 | 19:25

Абе Кирчо, може ли да си такъв сме-шник. Цялата полиция и прокуратура пази Таки и хората му, тоя акция щял да прави. Като си тъ-п и Хардвард не може да ти помогне!

Отговори
9 3
Жоро

Жоро

07.07.2022 | 19:10

Продавайте сигнали. Подаваме, но те не се разглеждат от инспектората, а се изпращат отново в същата дирекция и съответно няма наказани. Инспектората да си върши проверките.

Отговори
12 0
Койчо

Койчо

07.07.2022 | 19:00

Всички замесени от МВР да бъдат уволнени дисциплинарно!!!Веднага!!!

Отговори
13 0
беззаконие

беззаконие

07.07.2022 | 18:04

С подобни акции, държава не се оправя! Мафията е овладяла всичко! Щом такъв бандит се движи с фалшива книжка, дрогиран и със синя лампа, проблемите са много по-дълбоки! И при него се вози служител на реда, да го пази от КАТ?!

Отговори
14 1
Спокоен

Спокоен

07.07.2022 | 21:49

То все отнякъде трябва да се започне бе!

Отговори
2 0
За сведение

За сведение

07.07.2022 | 17:51

Ако не сте разбрали, шарения орангутан гравитира към политическите противници нз ПП!

Отговори
9 1
Коментар

Коментар

07.07.2022 | 17:32

На някакъв пък правителството му било виновно. Така и не разбраха, че правителствата са такива, каквото е обществото. Мутри, бандити, корумпирана полиция, продажни съд и прокуратура, търпим ги и гледаме да се оправим някак. Вчера на мястото се събраха хора. Малко са. Докато народът не разбере, че така повече не може, нищо няма да се промени. А засега се очертава пак същото. И Мутрата е с най-голяма подкрепа.

Отговори
11 3
Хан Крум

Хан Крум

07.07.2022 | 17:30

Браво ПП, подпуквайте ги всички по веригата, безкомпромисно!а който не ви да промяната, си заслужава да е Роб!

Отговори
5 11
Оппаааа. Цуни гуни?

Оппаааа. Цуни гуни?

07.07.2022 | 17:22

„За нас е известно присъствието на жена по време на произшествието. Тя е служител на Столичната дирекция на МВР. Тя има отношения със Семерджиев."

Отговори
16 1
Кико

Кико

07.07.2022 | 17:02

А тези с моторите и с "тунингованите" кошници с гърмящи ауспуси кога...? Кой нормален човек излиза след 22:00 часа, да си форсира возилото, да нарушава тишината и да тормози хората? Няма ли най- после полицията да вземе адекватни мерки или не може да се справи с шепа комплексирани помияри...!

Отговори
24 1
махайте се

махайте се

07.07.2022 | 16:56

Нещастно правителство на нещастен народ! Никаква положителна промяна не видях от вас за тази изминала година откакто ни излъгахте с напразни нядежди!

Отговори
19 8

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?