2374

Рашков: Реформата в МВР е приключена на 98%

Запитан дали отива в КПКОНПИ, защото не е успял да направи реформа в МВР, Рашков отговори така: "Не знам откъде този млад човек (депутатът Балабанов от ИТН - б.р.) си измисля тази версия, но той говори по материя, която не му е позната. От дълго време всички министри часове наред бяха контролирани от народните представители. Реформата в МВР е приключена на 98%. Не е вярно, че трябва да се съкратят 7000 души, вече са съкратени 2000 души и може би предстои още толкова да се съкратят."Това каза пред Би Ти Ви вътрешният министър Бойко Рашков.

Според Рашков е направено главното - променена е структурата на министерството.

Нека да се задвижи процедурата за КПКОНПИ и тогава да се прецени дали ще участвам като кандидат за шефкото място, каза Рашков и не отговори директно дали ще се кандидатира за поста, но посочи, че мястото е вакантно и предложи да се изчака и какъв закон ще се приеме за антикорупционната комисия.

"Мистериозният самолет, кацнал край Шумен - да, има такъв случай, но този самолет е заловен по пътя му от Литва, Полша, Румъния, Унгария и България. Самолетът не се е подчинил на унгарските власти при зареждане на гориво и когато те са подходили към самолета, екипажът е излетял.  После самолетът е кацнал в област Видин пак за зареждане и е излетял отново, времето е било неблагоприятно и е било опасно да е съпроводен от реактивни самолети.

Установи се, че машината е кацнала на летище край Търговище. Вече имаме информация и от колегите в Литва и Унгария, нека да изчакаме разследването. В някои от страните самолети "Грипен" са преследвали машината нарушител", посочи още министърът.

Първоначалната информация е богата и обещава, че това, което е извършено, ще бъде на 100% установено, смята Рашков, но отказа да посочи колко души са били на самолета.

Има ли данни за връзка между човек, наречен Таки и ИТН (както е казал Атанас Атанасов от "Да България" пред Би Ти Ви) - попитан по този начин, Рашков отговори, че е редно фито-санитарният контрол на границата да се прави от държавата, а за детайли препрати към Атанас Атанасов дали има такива лица по веригата на контрола на ГКПП.

По скандалите с поръчките на МРРБ и парите за строежа на пътищата, Рашков посочи, че МРРБ не е дало на съд нито една фирма, която е работила по договори за такова строителство. Той настоява досегашните договори да се проконтролират от български съд и едва тогава да се правят нови поръчки.

Министърът посочи още, че заплатите в МВР ще се вдигнат, ако бъде приет актуализираният бюджет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Реформа

Реформа

10.06.2022 | 10:01

С дамаджани не се прави. Извършва се подмяна на ония с тия.......

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?