71

Рали пилотът Димитър Илиев с ВИДЕО анализ за трагедията с автобуса

Автомобилният състезател Димитър Илиев направи видео анализ на жестоката катастрофа на магистрала "Струма", в която загинаха 45 души и разкри, че шофьорът на автобуса почти не е имал шанс да не се заблуди в района на инцидента.

Стъпка по стъпка рали пилотът разкрива пропуски в маркировката и наличие на светлоотразителни елементи, които са в окаяно състояние, за да стигне до най-голямото си разкритие - знакът, указващ, че след завоя на магистралата следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма, пише dir.bg.

Предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, но днес си лежи захвърлен зад мантинелата. 

"И никой от май досега не е забелязал неговото отсъствие, защото вече 18 часа след инцидента никой не говори за това", изразява изумлението си автомобилният състезател. 

Той посочва още, че освен липсата на знака за зона за отдих и окаяната пътна маркировка, допълнително шофьорът на автобуса е бил затруднен от това, че е тъмно, вали дъжд, а вероятно и в ниското, където се намира този участък, е имало мъгла.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Верно!

Верно!

24.11.2021 | 19:21

Когато видиш нещо направено от професионалист и обяснено на разбираем език получаваш и друг прочит на нещата! Представено така мястото наистина изглежда коварно. Някъде по света хората щяха да направят тази отбивка на друго място а не непосредствено след завоя.Някъде по света щяха да отбележат тази отбивка не с два а с три знака и там където е почнал инцидента щяха да сложат не една невзрачна бализа а цяло светлоотразително пано и пвц бурета с вода ако е нужно. Някъде по света още преди да е станал инцидента щяха да са издирили собственика на тегличите който щеше жалостиво да подсмърча докато търка рекламните си хартии. Някъде по света,не тук!

Отговори
2 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?