Ракитово пак вкарва Батак в съда за Цигов чарк

Поутихналата съдебна война между Ракитово и Батак започва в пълна сила. Съдебните дела по повод собствеността върху курорта Цигов чарк бяха възобновени отново, съобщи временният кмет на Ракитово Момчил Арнаудов.

По негово предложение общинският съвет прие да бъдат подновени делата със съседната община. За тази цел ще бъде наета пловдивска адвокатска кантора. С тази задача ще се заемат юристите от “Богданов и Пенев”, решиха съветниците. Като начало ще направят анализ на образуваните и прекратени граждански и административни дела между Ракитово и Батак. Смятаме, че имаме достатъчно правни основания да търсим собствеността си, коментира пред “Пазарджишка Марица” временният кмет на общината Момчил Арнаудов. Все още не е ясно дали община Батак ще отвърне на готвения удар с контрадела. Въпреки настоятелните позвънявания към кмета на общината Петър Паунов той не вдигаше телефона си вчера.

Според неофициални източници от община Батак обаче опитите на Ракитово са обречени на неуспех, тъй като десетките дела в последните 10-15 години са стигнали до задънена улица. Всяка община вади някакви планове на курорта, като твърди, че те са верните. Има голяма разлика в твърденията на Ракитово и Батак за землищната граница, обясняват експерти по дългогодишния спор. Батачани предполагат, че подновяването на делата от страна на ракитовци не е нищо повече от предизборен фойерверк.

Последния опит да се стигне до някакво споразумение започна бившият областен управител Ангел Чолаков. Той бе инициатор на преговори между двамата кметове за изглаждане на споровете. По-късно преговорите продължиха и при губернатора Георги Петърнейчев. Смъртта на ракитовския градоначалник Ангел Говедарски сложи край на диалога.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?