46

Радостин Василев: Гоненето на руските дипломати не е еднолично решение

Правителството е провело закрито оперативно заседание, на което е обсъден въпросът с експулсирането на 70 руски дипломати от страната ни. Това съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. 

„Беше в закрито заседание разглеждан въпросът, за съжаление аз не мога да разкривам детайли. Този факт е обществено известен“, посочи Василев. 

„За да се вземе такова решение, първо трябва да има доклади на службите, с които аз не съм запознат. Това е решение, което е било в процедура, то не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да бъде попитан премиерът, защото при него докладват всички ръководители на служби в България“, допълни Радостин Василев, без да даде повече подробности какво е обсъждано на заседанието. 

Според него в редиците на БСП има съпротива по темата, тъй като това е свързано с „възгледите на нейния електорат“. Василев коментира още, че не може да прогнозира как това ще се отрази това на отношенията в коалицията.

Той допълни, че не е оптимист за създаването на ново правителство в рамките на този парламент, след гласуването на вота на недоверие към настоящия кабинет с премиер Кирил Петков. 

След днешното заседание министърът на туризма в оставка Христо Проданов, който е от квотата на БСП, потвърди, че като коалиционен партньор левицата не е била уведомена за решението за експулсиране на дипломатите. 

На 28 юни от МВнР съобщиха, че на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова са връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Русия у нас, които следва да напуснат територията на страната до 24:00 ч. на 3 юли 2022 г. По-рано пред деня вчера и премиерът Кирил Петков обяви, че страната ни ще отзове 70 дипломати от посолството на Руската федерация в София. По думите му голяма част от тях са работили за чужди служби и дипломатическата им роля е била само прикритие.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
факт

факт

29.06.2022 | 18:37

Тоя глупендер се разведе, за да се ожени за политиката. Предполагам са му дали да си оближе пръстите от кацата с меда и му се е усладило.

Отговори
5 2
Попа

Попа

29.06.2022 | 19:01

Той поне си лиже пръстите а ти какво лижеш?? Какво значение има дали е женен или разведе?

Отговори
1 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?