1553

Радост за софиянци, ще има баня и парно

Софиянци ще имат топла вода и парно тази зима. Имах среща с министъра на енергетиката, който ме увери, че няма да има недостиг на газ.  Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. 

По думите й „Топлофикация София” предоставя отопление на около 1 млн. души и тази услуга няма алтернатива. „Затова е важно, че заплахите, които чухме в последните дни на предишния председател на КЕВР, че София ще остане без газ от 1 септември, вече не стоят на дневен ред”, коментира столичният кмет.

„Всички сме притеснени след последното решение на КЕВР от тази седмица за цена на газа от близо 300 лв. за мегаватчас. И за гражданите, и за бизнеса това са непосилни цени. „Топлофикация София” купува газа на същата цена.

В същото време цената, на която продава топлинната енергия, е със заложена цена на газ от КЕВР 122 лв. Това са близо 180 лв. разлика за всеки мегават час и е непрекъснато трупане на нови задължения, обясни кметът. Цифрите показват, че само за август от тези разлики „Топлофикация София” ще натрупа нови 52 млн. задължения.

„Това са неразплатени сметки към „Булгаргаз”. Необходимо да се търси общо решение”, добави Фандъкова. 

По думите й няма опасност да се стигне до поскъпване на парното и топлата вода. Това не е възможно. Решението е на КЕВР. Не сме водили разговори, но цената е определена от предишния състав от 1 юли и тя ще бъде валидна за началото на отоплителния сезон, обясни кметът. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дии

Дии

13.08.2022 | 19:05

Ура! Всички се радваме за софиянци, отново цяла България ще плаща дотации за да е топло и евтино на софиянци.

Отговори
5 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?