46

Радост! Сашко се прибира у дома и каза, че е добре

Момченцето, за което цяла България трепереше, проговори след страшното преживяване

12-годишният Сашко от Перник беше изписан от „Пирогов”. Момчето беше настанено след деветдневно издирване и намирането му от спасители в планината. След девет дни в болницата днес Сашко се прибира у дома.

„Добре съм”, сподели момчето пред NOVA. А на въпрос радва ли се, че се прибира вкъщи, каза: „Да, да”.

Той все още е крехък, но физически е добре. „Вече сме много по-добре. Той ходи повече, в добро настроение е, рисува. Първата му рисунка беше нещо като огньове, дървета, храсти. Чете книжки за вълшебната гора”, каза бащата на момчето.  

Хиляди доброволци, полицаи, водолази, планински спасители търсиха неуморно детето осем нощи и девет дни. На всички тях Александър Цветанов е безкрайно благодарен, че не са се отказали, а продължиха докрай. „Аз самият си имах убеждението, че е жив и трябва да го намерим”, обясни той.

На въпрос дали Сашко е бил сам, или приютен, баща му отговори: „Разследването и прокуратурата ще установят. Аз четох през тези дни за други деца с подобен проблем, че също са издържали. Сашко е герой”.

Детето беше намерено в труднодостъпна местност. Обезводнено, но в добро състояние. „Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването на случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. „Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен. А и никой не ми се е обаждал по този въпрос. Откуп не е искан”, посочи Александър Цветанов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хайл

Хайл

29.11.2022 | 15:45

Вие хората за баламурници ги взехте с легендата за Сашко.отвлякоха го,баща му обяви награда и Сашко го намери някъв с фърчило и ОТКАЗА наградата за да е жив и здрав

Отговори
1 0
Сашко е герой

Сашко е герой

28.11.2022 | 19:35

Разследването ще установи ли защо бащата на Сашко го е оставил сам в планината.

Отговори
3 1
Ванката

Ванката

28.11.2022 | 19:34

Аллах Акбар-айде закривайте вече новините със Сашко-щом си е жив и здрав у тях от утре да не очакваме новини

Отговори
6 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?