4020

Радев обявява началото на "Българската Коледа" в Бургас

На 27 ноември, понеделник, от 12:00 часа в Бургас президентът Румен Радев ще обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

В рамките на събитието ще бъдат обявени темата и целите на кампания 2023/2024, която ще продължи през цялата 2024 г. Ще бъдат отчетени и резултатите от кампания 2022/2023 на благотворителната инициатива, чийто фокус беше подкрепата на деца с редки генетични заболявания. Благодарение на даренията на хиляди българи бяха подпомогнати стотици деца и лечебни заведения от цялата страна.  

На 20 ноември отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен получи дарение от кампанията „Българската Коледа“ – висок клас ехограф, съобщиха от болничното заведение. Той е най-ново поколение, с отлични възможности за бърза и прецизна диагностика на мозъчни структури, вродени аномалии, настъпили усложнения при рискови новородени, както и проследяването им във времето.

По информация на началника на отделението д-р Таня Праматарова годишно през неонатологията преминават около 1 500 бебета. Процентът на преждевременно родените деца в областта е трайно по-висок от средния за страната – 17,19 процента. Отделението е единствено на територията на областта за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и оказване на консултативна помощ при рискови и недоносени новородени, без аналог в областта.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
хахо

хахо

25.11.2023 | 16:03

Това повик към Отчаянието ли е?

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?