44

Псевдо адвокат прибира хиляди от обезщетения при катастрофи

Измами за милиони с фалшиви пълномощни. Мъж, който се представя за адвокат, но реално е адвокатски сътрудник, помага на пострадали при катастрофи да получат обезщетение. Повечето му клиенти са неграмотни. Убеждава ги, че ще им помогне като на някои дава малки суми пари. След това ги води при нотариус. Те подписват много документи, но реално не знаят под какво полагат подписа си, защото не могат да четат.

Оказва се, че голяма част от обезщетенията отиват при Валери Георгиев от ловешкото село Златна Панега, мъжът, който се представя за адвокат, а не при хората, които представлява. Става въпрос за хиляди левове. Твърди се, че има и много фалшиви пълномощни, представени пред няколко застрахователни дружества. Има и данни, че една от големите ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лева, предава Nova.

Съдружникът на Георгиев – адвокат Петър Тихин заяви в ефира на NOVA, че „атаките срещу него и колегата му идват от конкуренти”.

„Няма да споменавам имена. Става дума за конкуренция. Хора пускат навсякъде, където може, жалби и сигнали срещу Валери – от така наречените подставени лица, които твърдят, че той ги е излъгал и измамил”, подчерта Тихин.

От МВР са работили по случаите с измами. През изминалото денонощие са задържани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му адвокат Петър Тихин и адвокат Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали обезщетенията.

Предстоят и още арести, защото разследването по случая продължава.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?