Промоция! Свалят 5-кратно цените на общински имоти

Невероятна промоция на терени общинска собственост предприема община Пазарджик. По предложение на кмета Тодор Попов общинският съвет ще трябва да гласува петкратно сваляне на цените на някои имоти.

Типичен пример в това отношение е предложението за продажба чрез търг на 61 декара земя в местността Фондовете край Сарая. Предложението на Попов е цената на терена, който е в непосредствена близост до магистрала “Тракия”, да стане 123 600 лева. Преди година местният парламент реши след дълги дебати началната цена на този имот да е половин милион лева. Подобно е сегашното предложение на кмета Попов и за съседен парцел от 18 декара. В този казус цената от 150 000 лева, гласувана през 2008 година, се намалява до 37 586 лева.
Точно пет пъти е намалена и цената на 60 декара в местността Залива край Гелеменово. През 2008 година този парцел струваше 600 000 лева, а след дни вероятно ще бъде гласувана сума от 120 004 лева.

Трябва да се съобразяваме с икономическата реалност. Все пак говорим за начални тръжни цени, коментира редукцията в цените председателят на бюджетната комисия Тодор Тодоров.
Колегата му от Коалиция за България Димитър Димитров пък не скри възмущението си от предложението за нови цени. Това не е продажба, а разпродажба. Коледа е далече, а започваме с подаръците, заяви вчера социалистът именник. Той беше категоричен, че неговата група ще гласува против “промоционалната” тарифа.

От кабинета на кмета Тодор Попов пък обясниха, че това са сегашните пазарни цени на тези имоти и не виждат нищо нередно в тазгодишния им размер. Според експерти от общината миналогодишните стойности са били нереално завишени и това е една от причините на обявяваните преди търгове да не се появят кандидати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?