49

Прокуратурата за призовката на Нинова: Прилагаме закона за всички

Прокуратурата спазва законите и ги прилага към всички граждани, а политиците не правят изключение. Това обяви наблюдаващият прокурор по преписката в Софийската районна прокуратура, за която Корнелия Нинова е получила призовка за сведения.

"Преписка ми е разпределена на случайния принцип. Била е образувана по жалба на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова и други членове на БСП. Към своята жалба Добрев е приложил и решение на ВКС. След като се запознах с твърденията му и решението на съда, сметнах, че не са изяснени всички факти. Заради това трябва да бъде извършена проверка по реда на Закона за съдебната власт", обясни наблюдаващият прокурор Георги Иванов. 

Той изпратил писмо до БСП, адресирано до Корнелия Нинова, и искал да му предоставят копия, стенограма и записи, свързани с проведено общо събрание на НС на БСП. Призовал Нинова и други двама членове на партията в сградата на Софийска районна прокуратура за снемане на сведения.

"Такива действия не са прецедент. Това са правомощията ни по Закона за съдебната власт и така се действа по стотици сигнали в прокуратурата", обясни прокурор Иванов. 

Във връзка с възмущението на Корнелия Нинова от днес той попита: "Ако жалбата беше нейна срещу Добрев, значи ли това, че той не трябваше да бъде призоваван за сведения? Нима законите не са еднакви за всички, включително за политиците? Призовавам ги да се въздържат от политическо говорене и да не използват прокуратурата за партийни цели. Това не им дава правото да накърняват доброто име на съдебната власт", каза Георги Иванов. Според него това затруднява работа и противоречи на върховенството на закона.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ах гиди ми палово масонче

Ах гиди ми палово масонче

04.10.2022 | 17:15

На гешев номерата.

Отговори
4 1
Брат

Брат

04.10.2022 | 23:12

Тоя дори не е масон ! А Американски пудел

Отговори
3 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?