4020

Прокуратурата влезе в „Пирогов"

Образувана е проверка по сигнал на Министерство на здравеопазването във връзка с одитния доклад на болница „Пирогов", потвърдиха от Софийска градска прокуратура.

Оттам допълват, че проверката е за нарушения на финансовото законодателство и във връзка с обществени поръчки. Наблюдаващият прокурор е дал разрешение на министъра на здравеопазването да разгласява данни от одитния доклад, предаде БТА. 

По-рано днес на брифинг министърът на здравеопазването Христо Хинков посочи, че когато получи доклад, в който са установени нарушения, като министър е длъжен да предприеме необходимите действия, защото в противен случай може да бъде обвинен в безстопанственост. Също така отбеляза, че одитният доклад е предоставен и на прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, Сметната палата и на Държавна агенция „Национална сигурност", които от своя страна са предприели по-нататъшни действия.

Бойко Борисов и Делян Пеевски заподозряха, че смяната на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е отмъщение на ПП-ДБ за скандала и последвалата оставка на съветника на военния министър. И двамата изразиха недоволство от действията на правителството. ГЕРБ и ДПС блокираха и работата на парламента. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Амчи Тя

Амчи Тя

06.12.2023 | 20:08

Цялата Пуркуратура е за Пирогов след като и чупят кокалчетата

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?