Проговориха пожарникарите, гасили пламъците в "Пирогов"

Първият екип пожарникари е тръгнал към "Пирогов" на 40-тата секунда след подаването на сигнала за пожара. Равносметката на огнеборците показва, че 20 минути по-късно ситуацията е била овладяна и опасност за хората в горящото отделение не е имало, предава БНТ.

Ангел Димитров е пожарникарят, който влиза първи в отделението.

"Един дълъг коридор, който беше силно задимен, и в дъното на коридора беше горящата стая. Ако беше настъпила паника и бяха започнали тези хора да излизат в този коридор, в който има страшно много токсични газове, може би щеше да е по-различно", каза Ангел Йорданов, пожарникар в 1 РС на СД ПБЗН - МВР.

Оперативен дежурен по град е един от най-опитните служители, налага му се да вземе светкавичното решение, че гасенето на пожара и евакуацията трябва да бъдат едновременни. Пламен Радев разделя екипа на две групи - едната започва веднага да гаси, а другата да спасява.

 "Най-важната задача беше да спасим, да евакуираме хората, които в случая бяха трудно-подвижни", каза ст. инсп. Пламен Радев, оперативен дежурен по град в СД ПБЗН - МВР.

"Хората, които евакуирахме, бяха почти в безпомощно състояние. На легло, не можеха да се придвижват сами, поради техните заболявания. И са евакуирани с помощта на легла, носилки, дюшеци, одеяла", каза Павел Лицов, н-к дежурна смята в 1 РС на СД ПБЗН - МВР.

Веднага са локализирани и пламъците в горящата стая, за да не излязат от помещението и да не застрашат другите болни в отделението.

"Ние пожара го загасихме в рамките за 3 минути от нашето пристигане", допълни ст. инсп. Пламен Радев.

Огнеборците казват, че са успели и благодарение на помощта от колегите си от полицията и жандармерията, както на лекарите и служителите от "Пирогов".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?