49

Проговори Юлиан Вергов: Мили хора, пазете си децата!

Актьорът Юлиан Вергов излезе с първата си позиция след постановлението на прокурор Иво Боев, с което се прекратява проверката срещу него, пише 24 часа. Публикуваме я без редакторска намеса:

 
"Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното: До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини.

Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.

Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи, е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или да направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.

Трето. Както, предполагам, всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата.

 
А сега за протокола:

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесетгодишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз

никога не съм удрял Диана Димитрова,

 
нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец.

Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Тогава единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна беше, за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар да ти идва да крещиш.

Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен и който придоби, за съжаление, широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическият тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронване на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е да сме непримирими към насилието, и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената на популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата!

Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
11 коментара
Ива Иванова

Ива Иванова

16.10.2023 | 21:54

Истински ад е да работиш в Grove Global Consult LTD. Постоянен стрес заради непрестанните проверки, а когато почувстваш, че просто те използват става още по-нетърпимо.

Отговори
0 0
Koleff

Koleff

16.10.2023 | 15:48

Много досадни производства има в СДВР о ГДБОП заради сигнали от други държави. Масово напускат колеги, защото шефовете са записвали какво правят и искат да дадат записите от развоговри и камери като доказателства за да се измъкнат от отговорност.

Отговори
0 0
Dyakova

Dyakova

16.10.2023 | 04:14

До съвсем скоро работех в Grove Global Consult LTD. ГДБОП и ДАНС постоянно правеха акции в офиса и ни стряскаха.

Отговори
0 0
Rumyana

Rumyana

15.10.2023 | 14:00

Обявяват се лъжливи адреси, но всички знаят, че истинския адрес на Grove Global Consult LTD е гр.София, р-н Красно село, ул.Владайска 71 ет 1

Отговори
0 0
Димов

Димов

14.10.2023 | 16:54

Grove Global Consult LTD са много некоректни работодатели. Изключително разозарован съм.

Отговори
0 0
пазате се

пазате се

15.03.2023 | 15:01

джендъри ходят мале!

Отговори
2 0
NAPOMNQM

NAPOMNQM

15.03.2023 | 10:01

НАПОМНЯМ Венци Боксьора отново е на свобода след като бие хора наред в селото си и в двора на прокоратурата. може ли аз да пребия и унижа детето на някои съдия и да снимам? семерджиев се опитаха да го покрият по всеки възможен на4ин и да скрият улики. накрая 6те го вкарат условна и него? а боксиор4ето от перник? пуснахте го под дома6ен арест да се фука как ходи на дискотека а? а кога 6те пребия детето на някои съдия да ме пуснат и мен дома6ен арест хаха? оня мухлио от стара загора кадето уби 2 моми4ета и стреля по ку4ета? БЕ6Е ПУСНАТ НА СВОБОДА и по4на пак да запла6ва свидетели. А тези които се гаврят с ку4ета и котки? има ли осъден един от тях? Имена и адреси на вси4ки съдии и да видим КАДЕ МИ ОТИВАТ ДАНЪЦИТЕ??? Скоро 6те доидат да ви зимат децата на сила да умират в украина за една измислена воина. Вие 6том един бия4 не можете да вкарате в затвора зна4и и мен не можете да ме накарате да хода на воина. Явно можем да правим каквото си искаме в тази държава. така 4е правете каквото си искате. утре като доидете да ме карате да хода на воина няма да си тръгнете от моя дом. И да доида да зема детето на някои политик и съдия и да го вкарам в армията аз да съм му стар6инка. съвсем скоро 6те ви вла4им на пло6тада, търпението на хората свър6и

Отговори
5 0
Без име

Без име

15.03.2023 | 09:52

КУРВАРИТЕ вм.кървавите

Отговори
0 0
Без име

Без име

15.03.2023 | 09:50

А га й мачка циците и стиска путто не мислеше за детето си ,нали. Курвите не стават , ама и кървавите са ми противни. То за тези работи двама трябват !

Отговори
5 6
стара майна

стара майна

15.03.2023 | 09:09

ВЕРГОВ НИЩО НЕ ТЕ ПРАВИ ПО МАЛКО МЪЖ ОТ ТОВА ЧЕ СИ Я НАШАМАРИЛ...ИМА ЕДНА КАТЕГОРИЯ ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ КОИТО КОГАТО И ДА СИ ГИ НАБИЛ ВСЕ СИ ЗАКЪСНЯЛ.... ТАЯ Е ЕДНА ОТ МНОГОТО ТАКИВА ...

Отговори
14 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?