46

Проговори собственикът на катастрофиралия автобус

Продължава разследването на тежката катастрофа край Бургас. Припомняме, че туристически автобус се обърна на пътя. Проговори собственикът на фирмата Николай Динев.

15 души остават в болница. 14 са настанени в УМБАЛ Бургас, а един е в УМБАЛ “Дева Мария”. Двама от пострадалите са в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Пътниците са се връщали от екскурзия в Австрия.

Автотехническа експертиза ще установи с каква скорост е карал шофьорът на автобуса. Основната версия, по която работят разследващите, е заспиване на шофьора, вследствие на преумора.

"Казаха ми около 17 и нещо. Нямам спомен, някои моменти и на мен... Казаха, че рейсът е катастрофирал и аз отидох там. Автобусът е пътувал до Виена на екскурзия с двама шофьори. Опитни са. Едното момче, което е карало, е на 45 години, другият водач е на 52-53 години. Опитни шофьори са, не са млади момчета. Добри шофьори. Сменили са се на Стара Загора, но не съм говорил с тях, защото има полицаи, води се следствие", каза Николай Динев.

Запитан дали до него е достигнала информация, че единият от шофьорите е задрямал, той отговори: "Не знам нищо такова. Не мога да кажа, не знам".

"Автобусът е закупен преди около месец и точно тогава е минал техническия преглед. Не мога да кажа точна дата. Произведен е 2011 г. Преди тръгване преглеждаме всичко. Нищо не са ми казали. Чуваме се, за зареждане, за пътни такси, но нищо за технически проблеми не са ми казвали", обясни още Динев.

"Има си регламент, по който водачите почиват. Могат да карат максимум четири часа и половина с 45 минути почивка. В автобуса има и спално. Не знам дали този автобус точно има и спално, но по принцип имат спално. Водачът може ако иска да отиде. Но нямам информация и нищо не мога да кажа", завърши собственикът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?