71

Проф. Рачев заговори за сняг и шокира с прогноза за обрат по празниците

Точно на Великден и в първата половина на Гергьовден ще има много слънце и нищо чудно температурите през деня да достигнат до 24-25 градуса, заяви климатологът

 

Ще бъде мрачно времето, ще вали, вали, вали поне до утре следобед. Но винаги има лъч надежда. Това заяви проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

По думите му времето ще е много динамично.

"В днешния мрачен ден за източното православие ще бъде и много мрачно времето над цяла България. Точно на Великден и в първата половина на Гергьовден ще има много слънце и ще е доста топло.

В неделя от от юг ще се формира топъл въздух и заради него ще стане по-топло.

А в понеделник нищо чудно температурите през деня да достигнат до 24-25 градуса. Но днес ще е мрачно, облачно, дъждовно и доста хладно, коментира той.

На Гергьовден с вероятност около 40-50% следобедните часове да има превалявания и прегърмявания с доста интензивни валежи. Затова казвам, че времето ще е доста динамично - и топло, и слънчево, и след това дъждове, коментира той.

С тази динамика ще откараме чак до следващата седмица. Но такъв е месец май, подчерта той.

Лошо ще е времето в планините. Не съветвам никого да излиза навън, ако е над 2000 метра, защото ще има и сняг. На някои места очаквам валежите да достигнат до 40 литра на квадратен метър и ако това стане, се очаква да има слаб разлив на реки, но нищо съществено и опасно, защото е разтегнато във времето.

След понеделнишкото слънце обаче пак се нареждат дни с много динамично и неустойчиво време. Времето ще е по-топло обаче, посочи той.

В Халкидики през празниците ще е хубаво времето - топло, с превалявания, но не кой знае какви. В събота ще има най-малко слънце, а след това ще има най-малко 10-12 часа слънце. След това и без това гърците ще закачат слънцето на небето и няма да го свалят от там целия сезон. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?